fiets

Leukste plekken in Nederland voor een weekendje fietsen

Nederland is echt een fietsland. Veel mensen fietsen voor hun plezier, gaan op de fiets naar het werk of fietsen in wedstrijden. Fietsen kan op veel verschillende manieren en op elk niveau. Het is dan ook niet gek dat veel fietsliefhebbers het leuk vinden om in Nederland een weekendje te gaan fietsen op een mooie locatie. Ons land kent namelijk veel verschillende regio’s waar je heerlijk kunt fietsen. Benieuwd naar deze leuke plekken? Wij zetten de leukste plekken in Nederland voor een weekendje fietsen voor je op een rij.

Zuid Limburg

Het zuiden van de provincie Limburg is één van de meest populaire plekken voor liefhebbers van een weekendje fietsen. Zuid Limburg kenmerkt zich namelijk door, voor Nederlandse begrippen, flinke hoogteverschillen. In en rond Maastricht en Valkenburg is het prachtig fietsen waar een flinke variatie aan fietsroutes voorgeschoteld krijgt. Let er wel op dat deze routes vaak erg uitdagend zijn, mede door de vele hoogtemeters die je hier kunt maken. In deze regio worden er ook veel toertochten georganiseerd. Voor de fietsers die niet bekend zijn in de buurt of graag in grotere groepen fietsen kan dit een leuke mogelijkheid zijn. Bovendien vind je in deze regio veel mogelijkheden om te overnachten, dus ideaal voor een weekendje fietsen.

Texel

Het grootste eiland van de Waddeneilanden is ook erg populair onder fietsers. Op het eiland vind je heel veel fietspaden waardoor het eiland erg in trek is. Een rondje Texel op de fiets is een erg leuke route, die veel variatie en uitdaging biedt. Langs de vuurtoren, via de duinen en door de leuke dorpen, op deze manier leer je het eiland heel goed kennen. Fietsen langs het water is natuurlijk ook mogelijk op Texel op een van de vele routes langs de Waddenzee. Op het eiland zijn veel routes uitgestippeld die voor zowel de ervaren als de beginnende fietser erg leuk zijn om te rijden. Fietsers worden op het eiland met open armen ontvangen en je krijgt hier alle mogelijkheden om een heerlijk fietsweekend te hebben.

Zeeland

Ook de provincie in het zuidwesten van ons land biedt enorm veel mogelijkheden voor fietsliefhebbers. Met de fiets kun je op een aantrekkelijke manier een groot deel van de provincie bekijken. Fietsen door het Nationaal Park Oosterschelde of een kijkje nemen bij de beroemde Deltawerken, en natuurlijk een bezoek brengen aan prachtige steden als Middelburg of Zierikzee. Omdat Zeeland erg toeristisch is zijn er voldoende mogelijkheden om tijdens je weekend een leuke en goed gelegen overnachtingsplek te vinden.

Het enige wat niet mag ontbreken op een weekend fietsen op één van deze plekken is een mooie route, een leuk gezelschap en natuurlijk een goede fiets. Informeer naar de mogelijkheden van fietshuur op je plaats van bestemming of je kunt een fiets kopen via deze site. Ons land kent veel prachtige regio’s om heerlijk te fietsen, waardoor er ook bij jou in de buurt ongetwijfeld een mooie plek te vinden is. Veel plezier op jouw weekendje fietsen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *