eettafel

Laatste trends in eettafels

Een eettafel is misschien wel het meest gebruikte meubel in je huis. Behalve om aan te eten wordt de eettafel vaak ook nog gebruikt om aan te werken, te tekenen en te knutselen of om spelletjes aan te doen.

De vorm en het uiterlijk van de eettafel die je kiest, zijn voor een deel bepalend voor de sfeer. Natuurlijk wil je graag een tafel die multifunctioneel is en mooi om te zien. En als het even kan, geen dertien in een dozijn, maar een beetje een bijzondere eettafel.

Dit zijn de laatste trends in eettafels

  • Grote tafels zijn trendy. Bij weinig ruimte kan je kiezen voor een uitschuifbare of uitklapbare tafel
  • Ronde en ovale vormen zie je steeds vaker
  • Veelgebruikte materialen zijn hout, marmer, keramiek, glas en metaal
  • Het onderstel is vaak van een ander materiaal dan het tafelblad

Kijk voor de laatste trend in eettafels ook eens op Kave home.

Keramiek: praktisch én mooi

Laatste trends in eettafels
Keramische tafel

Natuurlijk zoek je naar een mooie tafel. Maar een eettafel waar je voorzichtig mee om moet gaan en waar je iedere kring of (vet)vlek op ziet, is niet praktisch en daarom niet prettig in het gebruik. Als het even kan wil je een tafel waar je zorgeloos je glas op kan zetten en die je makkelijk kan schoonmaken als je wat hebt geknoeid.

Een keramische eettafel is zo’n tafel die zowel mooi als praktisch is. Een keramische tafel is gemaakt van een glasplaat en afgewerkt met een keramische laag. Het materiaal is kras en hittebestendig en je kan er kan er dus zo je hete pan opzetten.

Keramische tafels zijn er in verschillende vormen, kleuren en dessins. Meestal kan je er naar eigen smaak poten of onderstellen bij kiezen.

Live edge hout

Laatste trends in eettafels
Live edge tafel

Hout blijft een geliefd materiaal voor de eettafel. Vooral de wat stoerdere modellen, van dikke planken hout gemaakte tafels, zijn populair en trendy. De tafels hebben vaak live edge randen, ze zijn niet afgewerkt maar je ziet de natuurlijke vorm van de boom er nog in terug. Ze worden daarom ook wel boomstamtafels genoemd.

Op maat gemaakte tafels

Een tafel die naar jouw wensen, afmeting, kleur en materiaal gemaakt wordt. Of in ieder geval een tafel die uniek is en die je niet bij iedereen terugziet. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, hoewel er natuurlijk wel een prijskaartje aan hangt. Een paar voorbeelden:

Laatste trends in eettafels
rivier tafel

Riviertafel

Denk bijvoorbeeld aan houten tafels waarbij een deel bestaat uit epoxy hars. Ze worden ook wel riviertafels genoemd door de blauwe groene streep die over de tafel loopt.

visgraat tafel
visgraat tafel

Visgraat tafel

Bij een visgraat tafel worden het hout niet gewoon strak of recht gelegd maar in een visgraatpatroon zoals je dat ook wel een bij parket ziet. De visgraat tafels zijn in allerlei vormen en tinten hout verkrijgbaar.

Betonlook tafel

Laatste trends in eettafels
Betonlook tafel

Verder zijn ook de op maat gemaakte tafels in betonlook die bij een industriële stijl passen nog steeds heel populair. Deze tafels worden gemaakt van plaatmateriaal en afgewerkt met een beton stuclaag of een microbeton laag en daarover heen een beschermende coating. Je kan kiezen uit verschillende tinten wit en grijs beton.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *