trends zitbanken

Kleur- en materiaaltrends voor banken in 2023

Merk je dat het de hoogste tijd is om je interieur een keer een leuke upgrade te geven? Dan is de kans erg groot dat je aan het overwegen bent om de bank te vervangen. In 2023 zijn er een aantal leuke trends die je zeker in de gaten moet houden. Niet alleen zitten de nieuwste banken enorm comfortabel, ze kunnen ook nog eens de blikvanger van de kamer worden. Verdiep je daarom een keer goed in de kleur- en materiaaltrends die in 2023 de interieurwereld gaan domineren.

1. Een bank in een ribstof is een van de grootste trends van dit jaar

Heb je bijvoorbeeld al eens een keer een bank in een ribstof bekeken? Dit materiaal is een grote knipoog naar een retro woonstijl. En dankzij de vele kleuren die er zijn – van donkerrood tot aan beige – is er voor iedere woonstijl en iedere smaak wel een geschikt ontwerp te vinden. Ook kun je vaak nog eens kiezen uit banken in verschillende formaten. Denk daarbij aan een royale hoekbank of een erg knusse 2 zitsbank.

2. Een hotel-chique look dankzij een bank van velvet

Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een interieur in een hotel-chique uitstraling? Dan ben je vast en zeker druk op zoek naar een bank die gemaakt is van luxe materialen en ook nog eens enorm prettig zit. Pak bijvoorbeeld een keer goed uit met een 3 zitsbank van een velvet stof. Erg leuk om te combineren met gezellige kussentjes voor een knus en intiem gevoel.

3. Een bank van leer blijft een tijdloze klassieker

Laat je de laatste woontrends maar al te graag terugkomen in de woonaccessoires? En wil je daarom de basis van het interieur, zoals de bank, het liefste in een tijdloze stijl terug laten komen? In dat geval mag een bank van leer natuurlijk niet ontbreken. Dit is en blijft een tijdloze klassieker en het materiaal kan zelfs nóg mooier worden in de loop van de tijd. Een erg geliefde vorm van leer voor de bank, is buffelleer. Dit materiaal glimt minder snel en heeft een stoer karakter. Ook is de bank erg goed te combineren met elke denkbare vloer en kleur op de muur.

Kleur- en materiaaltrends voor banken in 2023
Lichtblauw, lichtgeel en lichtgroen zijn trendy kleuren voor banken.

Verdiep je goed in het aanbod aan trendy kleuren van 2023

Je kunt er dus voor kiezen om trendy woonaccessoires in huis terug te laten komen. Maar heb je ook al eens nagedacht om de kleur op de muur een keer goed onder handen te nemen? Denk daarbij aan zachte kleuren zoals lichtgeel, lichtgroen en lichtblauw. Door iedere muur van de kamer in dezelfde kleur te verven, zorg je meteen voor enorm veel sfeer en eenheid. En ook al lijkt dit misschien een beetje spannend, je kunt eigenlijk bijna nooit de plank mis gaan slaan. Doe alvast online wat inspiratie op en ontdek de meest gekozen kleuren voor op de muur van 2023.

Je doet erg veel inspiratie in een woonwinkel op

Je leest het dus goed. Op het gebied van kleur op de muur en kleur voor het meubilair is er enorm veel mogelijk. Daarom is het ook meer dan logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Breng daarom ook zeker een bezoek aan een woonwinkel. Daar krijg je meteen een goed beeld van alle stijlen waar je uit kunt kiezen en een specialist kan je altijd voorzien van een passend advies voor je eigen interieur. Dat maakt het uitzoeken ervan ook meteen weer wat makkelijker.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *