kleine slaapkamer inrichten

Kleine slaapkamer inrichten: dat doe je zo

Is er in jouw slaapkamer maar weinig bewegingsruimte en vind je het gewoon eigenlijk echt te klein? Dat kan natuurlijk vervelend zijn. Echter zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om jouw slaapkamer er wat groter en ruimer uit te laten zien. Een kleine slaapkamer inrichten is dan ook zeker mogelijk, het is alleen belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Wij geven je wat handige tips!

Maak gebruik van multifunctionele meubels

Een eerste handige tip die je kunt gaan toepassen, is om gebruik te maken van multifunctionele meubels. Waarom? Omdat deze meubels op deze manier voor meerdere dingen gebruikt kunnen worden, zonder dat je daar twee losse meubels voor moet kopen. In dit geval kun je dus flink wat ruimte in je slaapkamer besparen. Als we het hebben over multifunctionele meubels, kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld een bed met daarin ruimte voor boeken of een inklapbaar bureau. Ook een slaapbank kopen voor in jouw kleine slaapkamer kan een goede optie zijn. Overdag een bank, ’s avonds een bed!

Lichte kleuren toevoegen

Als je een kleine slaapkamer hebt, is het niet aan te raden om veel donkere kleuren te gebruiken in deze ruimte. Waarom niet? Omdat het er zo nog kleiner uit kan gaan zien. Wat je daarentegen wel kunt doen, is het gebruiken van lichte, neutrale kleuren. Lichte en neutrale kleuren kunnen er namelijk voor zorgen dat de slaapkamer er wat ruimer uit gaat zien dan het is. Of je nu voor lichte kleuren op je muren of in je meubels zorgt: het wordt wat rustiger en ruimtelijker. Als je jouw kleine slaapkamer beter wilt inrichten, zorg er dan voor dat je een licht kleurenpallet verzamelt.

Kleine slaapkamer inrichten: dat doe je zo
Kleine kamer met veel bergruimte

Zorg voor voldoende opbergruimte

Als je een kleine slaapkamer hebt, moet je zien te voorkomen dat het hier een grote rommel is. Op deze manier oogt het namelijk nog kleiner en dit wil je natuurlijk niet. Wat je hierom kunt doen, is het creëren van voldoende opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een iets grotere kast waar je veel spullen in kwijt kunt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw kamer netjes blijft en spullen niet overal rondslingeren. Zo ontstaat er meer ruimte en dat is natuurlijk fijn in zo’n kleine slaapkamer.

Grote spiegels

Spiegels geven niet alleen een leuke uitstraling aan jouw slaapkamer, ook kunnen ze ervoor zorgen dat het groter lijkt. Vooral als je kiest voor een grote spiegel in een kleine slaapkamer, zal de ruimte groter lijken. Het kan dus zeker een goed idee zijn om hierover na te denken.

Objecten die hangen

Bekijk eens of het mogelijk is in jouw slaapkamer om bepaalde objecten op te hangen. Als je hiervoor kiest, zorg je namelijk voor meer ruimte op de vloer. Waar je aan kunt denken bij hangende objecten? Van wandplankjes en tv-meubels tot planten: het is allemaal goed mogelijk en kan je aardig wat ruimte besparen.

Een kleine slaapkamer wat groter laten lijken is zeker mogelijk met behulp van deze tips. Op deze manier kun je het meeste uit jouw kleine slaapkamer halen. Aan de slag, dus!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *