50ste verjaardag

Je partner wordt 50: hoe maak je er iets moois van?

Laatst bijgewerkt:

Als je een relatie hebt, komen daar ook verantwoordelijkheden bij kijken. Eén daarvan is dat je iets speciaals maakt van de verjaardag van je partner. Het valt niet mee om ieder jaar weer een origineel cadeau te bedenken, laat staan om een leuke activiteit te verzinnen. Maar wanneer je partner 50 wordt, moet je al helemaal groot uitpakken. Hoe maak je iets moois van die bijzondere verjaardag? We geven wat tips ter inspiratie.

Magazine maken

Hoe leuk zou het zijn om je partner te verrassen met een speciaal magazine ter ere van hem of haar? Je kunt in het geheim familie, vrienden en collega’s van je partner vragen of ze een bijdrage hiervoor willen aanleveren in de vorm van tekst en foto’s, of andere leuke dingen voor in het magazine (zoals een speciale puzzel) en zo samen een heel magazine maken. Kijk of er iemand in je netwerk zit die bereid is te helpen met de opmaak als je hier zelf niet zo handig in bent, want hoe professioneler het eruitziet, hoe beter natuurlijk. Zo maak je een prachtig en bijzonder aandenken voor alle gasten, maar in het bijzonder natuurlijk voor je jarige partner!

Abraham of Sarah?

Veel jarigen zullen zeggen: van mij hoeft er geen bord in de tuin of iets dergelijks. Maar op je verjaardag hoor je in het middelpunt van de aandacht te staan, zeker als je de 50 bereikt hebt. Is je partner een man, regel dan zeker ‘gewoon’ een bord of spandoek dat hieraan en aan Abraham (en de mosterd) refereert. Is je partner een vrouw, dan is het een gemiste kans als je de traditie van een Sarah-bezoek overslaat. Vraag iemand die je partner niet al te goed maar wel een beetje kent of deze bereid is vermomd als Sarah een bezoek te brengen aan het feest zonder daar een woord te spreken. Zo kan je partner nog weken raden naar wie het nu eigenlijk was, en dat is natuurlijk mooie napret.

Dweilorkest onder het slaapkamerraam

De ochtend van je vijftigste verjaardag moet natuurlijk met een klapper beginnen. Daar kun je voor zorgen door een dweilorkest te regelen dat vroeg in de ochtend langskomt om voor jouw deur je partner wakker te komen musiceren (als jullie slaapkamerraam tenminste aan de voorzijde is, anders moet je regelen dat ze stilletjes de tuin in kunnen komen). Natuurlijk kondig je dit van tevoren wel even aan bij alle buren die hier hinder van kunnen ondervinden, met je welgemeende excuses en wellicht ook een uitnodiging voor het feest. Op spaarzame speciale gelegenheden moet je zoiets kunnen tolereren van elkaar.

bucket list activiteit organiseren

Organiseer een activiteit van de bucket list

De meeste mensen hebben wel in een of andere vorm een zogenaamde ‘bucket list’ voor dingen die ze nog willen doen in hun leven. Bij de meeste mensen zit hij in het hoofd opgeslagen, en waarschijnlijk ken jij jouw partner goed genoeg om op z’n minst een aantal van die dingen te weten. Wat is een mooiere gelegenheid dan je vijftigste verjaardag om zo’n droom te laten uitkomen? Verras je partner daarom op diens verjaardag met een activiteit die op zijn of haar bucket list staat. Lukt het niet om het op de verjaardag zelf te organiseren, kondig de activiteit dan ieder geval aan op de verjaardag.

Verder hebben we het woord ‘feest’ natuurlijk al laten vallen. Maak er een feest van, op wat voor manier dan ook. Dat kan een surprise party zijn, of een tot in de puntjes verzorgd tuinfeest, maar het kan ook gewoon een intieme viering in klein gezelschap zijn als dat is wat je partner het fijnst vindt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.