review winkels en producten

Je online oriënteren op grote aankopen

Online shoppen is ontzettend populair, zeker in tijden van lockdown. Steeds meer spullen worden online aangeschaft. Maar voor echte grote aankopen zoals meubels, keukens en auto’s wil je vaak toch liever even in het echt kijken voor je een definitieve aankoop doet. In dat geval kun je je online alvast oriënteren.

Bijna alle winkels hebben tegenwoordig een website waar je hun aanbod kan bekijken. Er zijn natuurlijk ook webshops zonder fysieke winkel, maar voor grote spullen of grote aankopen heeft de winkel meestal zowel een website als een showroom. Dat is handig want zo kan thuis op je gemak winkels selecteren, het aanbod bekijken en vergelijken en niet te vergeten ervaringen en reviews lezen. Dit bespaart je veel tijd omdat je niet alle winkels hoeft af te gaan. Online kies je alvast die winkel of winkels die interessant voor je zijn.

Waar let je op?

Waar let je op als je online winkels selecteert waar je van plan bent om iets te kopen?

Reputatie en tevredenheid

Een winkel die op het oog mooie spullen aanbiedt maar die een slechte kwaliteit of service levert, daar wil je niet kopen.

Stel je wilt een nieuwe keuken aanschaffen. Dan bezoek je verschillende websites van keukenleveranciers en selecteer je er een paar die je aanspreken. Wat doe je daarna? Eerst ga je zoeken naar reviews en beoordelingen over die website. Kom je bijvoorbeeld bij I-Kook reviews terecht, dan zie je daar zowel beoordelingen van de service, bestelproces, levering en de prijs. Daar kan je wat mee.

Service

Het ene bedrijf levert meer service dan het andere. Als je meubels koopt worden die dan bij thuis bezorgd en eventueel in elkaar gezet? Nemen ze oude meubels mee. Soms staat er in de voorwaarden beschreven dat spullen tot de deur worden afgeleverd of tot de eerste verdieping. Allemaal voorwaarden om rekening mee te houden.

Als je bijvoorbeeld een keuken koopt, zijn er dan extra montage en installatiekosten aan verbonden.

Leveringstijd

Een ander selectiecriteria is de leveringstijd. Als je op een website leest dat er een leveringstijd is van maanden en je kan of wil niet zo lang wachten, dan is dat een reden om een deur verder te kijken.

Prijsvergelijking

Op de meeste websites van winkels vind je informatie over de prijs. Zeker als verschillende winkels het hetzelfde product aanbieden, dan is het nuttig om de prijzen te vergelijken.

Garantie

Natuurlijk is er sprake van een wettelijke garantie. Je hebt recht op een goed product. Voldoet het niet dan heb je recht op reparatie of vervanging. Maar in sommige gevallen biedt een winkel of bedrijf extra garantie of kan je garantie bijkopen. Zeker de moeite waard om na te gaan of dat het geval is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *