modern interieur
Foto NeONBRAND

Inspirerende tips om je woning moderner te laten lijken

Heb je het gevoel dat je interieur een beetje verouderd is of wil je je huis een opknapbeurt geven, zonder al te veel geld uit te geven? Geen zorgen, want met een aantal simpele tips laat jij jouw woning moderner lijken. Je vindt ze hier allemaal op een rijtje.

Moderniseer de gevel

Het is vaak de buitenkant van een woning die de uitstraling bepaalt. Heb je een oude bakstenen gevel en is deze aan een opknapbeurt toe? Maak je gevel dan moderner met behulp van stucwerk en een likje verf. Laat meteen de gevel impregneren om te voorkomen dat deze verkleurt en beschadigt door regen en andere vervuilende factoren. Gevelrenovatie prijzen zijn meestal niet zo hoog, terwijl de impact van deze klus wel groot is.

Ga voor een minimalistisch interieur

Veel mensen vullen hun woning met talloze meubels en accessoires, in de hoop om gezelligheid en sfeer te creëren. Vaak werkt dit averechts. Een overvol huis oogt al snel verouderd en niet trendy. Houd het daarom bij een aantal simpele en strakke meubels, en decoreer de ruimte met een paar blikvangers. Less is more.

Benut natuurlijk licht

Moderne huizen staan bekend om hun lichte uitstraling. Het is dus verstandig om het natuurlijke licht in je woning goed te benutten. Plaats je bank niet voor het raam, maar juist tegenover het raam. Zo creëer je een grote lichte plek die ontzettend verwelkomend is. Kies ook je gordijnen en vitrage verstandig uit. Vermijd donkere kleuren en probeer zo min mogelijk verduisterende gordijnen op te hangen.

licht
Foto: Mark McCammon 

Speel met kleur

Wanneer je een minimalistisch interieur hebt, vraag je je misschien af hoe je voor sfeer moet zorgen. Dat doe je door slim met kleur om te gaan. Wees niet bang om hier en daar een accentmuur te schilderen. Deze geef je een stijlvolle kleur, het liefste in een lichte tint. Pas het kleurenpalet van je accessoires aan op deze accentmuur, zodat je inrichting een mooi geheel vormt.

Gebruik verschillende metalen

Niets past zo goed bij een modern huis als het gebruik van metalen. Verruil al je houten stoelpootjes voor metalen exemplaren en kies ervoor om metalen accessoires op tafel neer te zetten. Een roestvrijstalen werkblad maakt een klassieke keuken in één keer modern. Speel vooral met de verschillende soorten metaal die je gebruikt. Zo hebben staal en goud ontzettend uiteenlopende uitstralingen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *