Houtlook tegels

Houtlook tegels

Een keramische tegel die steeds populairder wordt is de houtlook tegel. Houtlook tegels hebben, zoals de naam al zegt, het uiterlijk van hout. Deze tegels bestaan uit keramiek met daarop een print (en soms voelbaar reliëf). Keramische tegels worden gemaakt in een fabriek. Klei wordt gebakken op hoge temperatuur waardoor erg harde tegels ontstaan. Door deze hardheid zijn de tegels erg slijtvast, ze krassen bijna niet. Ook nemen keramische tegels geen vocht of vet op en zijn ze niet kwetsbaar voor zuren (die bijvoorbeeld in schoonmaakmiddelen kunnen zitten). Een keramische houtlook vloer ziet er daarom na jarenlang gebruik nog als nieuw uit.

Houtlook tegels zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen. Veel houtlook tegels zijn te verkrijgen in de bekende maatvoeringen uit het parket: lange smalle stroken. Bij Totaaltegel bieden ze deze formaten ook aan, de langste tegel is maar liefst 240 cm lang en 30 cm breed. Hiermee wordt eenvoudig een vloer gelegd die niet onder doet voor een echt houten vloer.

Een patroon dat steeds populairder wordt is het visgraat patroon. Dit patroon kan gelegd worden met kleine smalle stroken van bijvoorbeeld 7,5×30 cm en 7,5×60 cm. Ook houtlook tegels worden in dit formaat gemaakt waardoor je een hippe visgraat vloer ook met een houtlook kunt leggen.

Door de eigenschappen van keramiek zijn tegels met een houtlook ook te gebruiken op plekken waar doorgaans geen houten vloeren liggen. Denk hierbij aan de keuken, de badkamer of het toilet. Ook kunnen houtlook tegels tegen de wand geplaatst worden om zo een houten muur na te bootsen.

Ook terrastegels met een houtlook horen tot de mogelijkheden. Hiermee is het dus mogelijk om de vloer van binnen door te leggen naar buiten om zo een geheel te creëren. Keramische houtlook terrastegels geven je terras een natuurlijke uitstraling zoals een houten vlonder dat ook doet. Prachtig in combinatie met groen in de tuin maar bijvoorbeeld ook met beton elementen of betonlook terrastegels.

Merken houtlook tegels

Totaaltegel voert merken als Cotto D’Este, Ergon, Kronos en Sant’Agostino. Deze topmerken zijn marktleiders en bieden de mooiste prints, afmetingen, kleuren en trends. Je bent zo verzekert van de mooiste tegels en de laatste trends.

Advies houtlook tegels?

Ben jij je nog volop aan het oriënteren en wil je meer informatie over houtlook tegels? Of heb je de keuze voor houtlook al gemaakt maar wil je verschillende kleuren en formaten vergelijken? In de showrooms in Hegelsom en Vianen laat Totaaltegel graag haar assortiment zien. Je kunt terecht aan de Stationsstraat 162, 5963 AC te Hegelsom of aan de Stuartweg 1E, 4131 NH te Vianen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *