online kiezen

Hoe vind je online het beste product voor de laagste prijs?

Iedereen wil graag het beste product vinden voor de laagste prijs. Maar hoe doe je dat zonder dat je allerlei webshops hoeft af te struinen en zonder er al te veel tijd aan kwijt bent. We geven hieronder wat handigheidjes en tips.

Vergelijkingssites

Vergelijkingssites doen eigenlijk niks anders dan de prijzen van dezelfde producten te vergelijken. Je zoekt op de naam, modelnummer, serienummer en/of het merk van het product dat je wilt kopen bij een vergelijkingssite. Je krijgt dan een lijst met die producten, de prijs en de webshops waar je het product kan kopen als resultaat. Soms wordt er ook meteen bij vermeld hoe hoog de verzendkosten zijn. Vaak is er ook de mogelijkheid om als koper een review over het product te geven. Hier vind je vaak nuttige informatie van kopers die je voor zijn gegaan..

Best getest sites

Naast vergelijkingssites zijn er ook websites die producten testen en een aantal van de best geteste producten weergeven. Stel je bent op zoek naar de beste sterrenhemel lamp met sterrenprojector. Typ dat in en je krijgt een lijst met de sterrenhemel lampen die als beste uit de test zijn gekomen.

Dit geldt ook voor bijvoorbeeld Nespresso koffiezetapparaten. Als je wilt weten wat het oordeel is van door experts geteste apparaten dan zie je hier bijvoorbeeld een overzicht van de beste nespresso machine volgens experts. Je kan daar nuttige informatie vandaan halen als je van plan bent om zo’n apparaat te kopen.

Maak gebruik van de sorteerfunctie

Er zijn ook websites die producten verkopen van verschillende merken, aanbieders of verschillende webwinkels. Het heeft dan zin om gebruik te maken van de sorteerfunctie van die site. Je kan dan de resultaten laten sorteren van goedkoop naar duur. Zo zie je meteen welke aanbieder het product het goedkoopst verkoopt.

Let op verzendkosten en invoerrechten

Soms kan je in je zoektocht naar het goedkoopste product op een buitenlandse site terecht komen. Een product kan daar een stuk goedkoper zijn. Maar er zit een addertje onder het gras. De verzendkosten, die vaak pas aan het einde van het bestelproces duidelijk worden, kunnen best hoog zijn.

Hetzelfde duurdere product dat je in Nederland bestelt en waarvoor je geen of weinig verzendkosten betaalt, kan dan toch goedkoper zijn.

Voor producten buiten de EU kan je ook invoerrechten moeten betalen. Als je iets bestelt in landen als het Verenigd Koninkrijk, China of de Verenigde Staten, let dan op op de invoerrechten in de prijs zijn inbegrepen. Voor aankopen met een waarde van meer dan 150 euro ben je anders invoerrechten verschuldigd die je bij de bezorger moet afrekenen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *