seo bureau

Hoe krijg je meer bezoek op je website?

Je kan nog zo’n mooie en interessante website maken, maar als er geen bezoekers komen, heb je er weinig aan. Weten hoe je bezoekers naar je website trekt is daarom belangrijk.

Meten is weten

Je wilt natuurlijk weten hoeveel mensen er op je website komen, welke pagina’s ze bezoeken en hoe lang ze blijven. Daarvoor zet je een teller op je website. Dat kan bijvoorbeeld Google Analytics zijn of een (gratis) teller van Statcounter. Zo kan je zien of er een positieve ontwikkeling inzit en of de veranderingen die je aanbrengt het gewenste effect hebben.

Gratis of betaald bezoek?

Natuurlijk wil je het liefste dat het bezoek uit zichzelf, via social media of via zoekmachines naar je website komt. Maar als dat niet of nog niet lukt, dan kan je ook betalen voor bezoek. Je kan bijvoorbeeld bij Facebook, Twitter, Instagram of Google advertenties kopen om zo bezoekers naar je website te trekken.

SEO

Om gratis bezoekers te krijgen via zoekmachines zoals Google of Bing, moet je goed scoren om hoge posities te behalen. Zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) helpt je daarbij. SEO zijn manieren om je website beter te laten scoren in de resultaten van de zoekmachine. Hoe hoger jouw website tevoorschijn komt als iemand een bepaalde term intypt, hoe meer bezoekers je zal krijgen.

Je bent natuurlijk niet de enige die graag bovenaan wil staan in de zoekresultaten. Zeker op populaire zoekwoorden is de concurrentie groot en is het moeilijk om te hoog in de zoekresultaten te komen. Op het internet is hier veel informatie over te vinden. Het kost veel tijd en energie om je daarin te verdiepen. Heb je daar zelf geen zin in of tijd voor dan kan je ook een SEO bureau inschakelen. Zo’n bureau helpt je om je website te verbeteren en hoger te ranken.

Geleidelijk steeds meer bezoekers

Het opbouwen van een website waar bezoekers komen, kost tijd. De volgende punten kunnen je helpen om geleidelijk steeds meer bezoekers te trekken:

  • Het begint allemaal met een goed geoptimaliseerde website. De website moet in alle soorten browsers en op alle soorten en maten schermen snel zijn en goed werken.
  • Zorg voor interessante en unieke content
  • Probeer links te krijgen van andere websites
  • Probeer een nieuwsbrief bestand op te bouwen en regelmatig nieuwsbrieven te versturen
  • Geef dingen weg of organiseer een prijsvraag
  • Plaats je artikelen op social media

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *