Hoe is de geeky gamer girl stijl zo populair geworden?

Laatst bijgewerkt:

Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat het badwater van een nerdy vrouwelijke gamer goed verkocht is via het internet. Het is niet de eerste keer dat er veel geld omgaat in de wereld van online gaming, maar het is wel bijzonder opvallend in welke mate het steeds vaker gaat om het vrouwelijke geslacht. In de lijst met topgamers staan steeds meer meisjes en vrouwen – en ze zijn populairder dan ooit. Hoe is dit ontstaan?

We willen gezien worden, ook als we spelletjes spelen

Laten we beginnen bij het begin: de nerdy gamer die op een zolderkamer zelf spelletjes speelt met de rolgordijnen gesloten, die bestaat niet meer. We willen gezien worden. We plaatsen vlogs van onszelf tijdens het spelen van Call of Duty, het openen van de pakketten op FIFA 2020 en tijdens het neerknallen van vijanden in DotA. Niet alleen omdat het geld oplevert overigens. Voor de meeste mensen gaat het in eerste instantie om de erkenning, de aandacht of het delen van kennis.

Het grote geld komt namelijk later pas. Er zijn veel views nodig en volgers om dit voor elkaar te krijgen.

En hoe komt het dat de dames ineens zo goed scoren?

Wanneer het gaat om gamers, dan denken de meeste mensen al snel aan mannen. In alle leeftijdscategorieën overigens, want er zijn meer dan genoeg mannen op leeftijd die ’s avonds de console aanzetten en inloggen op hun favoriete spel. Het aantal vlogs en kanalen van mannen is dan ook ontzettend groot. Overigens voeren deze nog steeds de top aan wanneer we kijken naar de mensen met de meeste volgers.

Maar op het moment dat de nerdy dames hun intrede deden, kon het speelveld twee kanten op. Of de vrouwelijke gamers zouden opzijgezet worden als mensen die de spelletjes minder goed konden spelen, of de ontwikkeling zou omarmd worden. De community koos voor het laatste. Maar het is en blijft een community van gamers.

Dat de geeky gamer girl zó onwijs populair zou worden, is dus niet zo vreemd. Uiteraard gaat het hier niet alleen om Belle Delphine. Ook mensen als Sssniperwolf (met haar grote bril) en OMGitsfirefox komen erg goed mee wanneer we kijken naar de influencers op dit gebied.

Maar wat doen zij dan?

Wanneer je een spelletje roulette gaat spelen, dan is de kans groot dat je eerst op zoek gaat naar een goede roulette strategie. Wanneer je fysiek gaat voetballen, ga je eerst trainen. En ga je online gamen, dan doe je hetzelfde. De vlogs en kanalen van de nerdy girly gamers zijn een prima begin om te kijken hoe bepaalde spellen werken. Er worden veel tips gegeven. De grote community maakt het mogelijk om direct de juiste tips en trucs te leren.

En laten we heel eerlijk zijn. Heel vervelend is het niet om naar deze vrouwelijke gamers te kijken, zeker niet omdat zij vaak beter kunnen presenteren dan de mannelijke gamers die vooral bezig zijn met niet te verliezen.

Kun je zelf een geeky girly gamer worden?

Uiteraard kun je zelf een girly gamer worden. Heb je de looks, kun je goed gamen en heb je een aantal spellen die je afwisselend kunt spelen? Dan heb je alleen nog wat software nodig om er een leuke stream van te maken. Wil je ervoor zorgen dat je direct een vliegende start krijgt? Zorg er dan voor dat je een unieke trademark neerzet. Dat kan een bijzondere haarkleur zijn, heel aparte lipstick of een wel heel erg grappige kledingstijl. Maar pas wel op dat het niet te sexy wordt, want daar is het goede deel van de community echt niet naar op zoek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *