mobiel up to speed houden

Hoe houd je je telefoon up to speed?

Niks is zo vervelend dat wanneer je je telefoon een tijdje hebt, alles trager wordt. Je spelletjes laden trager en tijdens het spelen moet je soms lang wachten voordat je zet ook daadwerkelijk doorkomt. We kennen allemaal dat vervelende ronde cirkeltje dat blijft draaien. Maar gelukkig is daar een hoop aan te doen.

Zorg voor een goed abonnement

Het belangrijkste is natuurlijk een goed abonnement met snel internet bij een goede provider. Zonder dit kan het inderdaad lang duren voordat er iets gebeurt op je telefoon. Wil jij ook overal zorgeloos gebruik maken van internet? Dan is eSIM iets voor jou. Geen gedoe meer met losse kaartjes, maar gewoon eenvoudig te gebruiken via de app.

Sluit de apps die je niet gebruikt eens af

Vaak gaan we op onze telefoon van app naar app. Als je in de tussentijd een berichtje krijgt, open je die ook waarschijnlijk. Ondertussen staan er in no time een heleboel tabbladen open zonder dat je dit doorhebt. Deze gebruiken wel allemaal data en zorgen ervoor dat je telefoon trager reageert. Sluit dus regelmatig de apps af die je niet gebruikt.

Ook je telefoon mag soms eens uit

Voordat je telefoon helemaal leeg is, zorg je ervoor dat hij weer opgeladen is. Weet jij nog wanneer jouw telefoon helemaal uit stond? Toch is het goed om dat regelmatig even te doen. Zo kunnen processen op de achtergrond worden afgesloten die blijven draaien als je je telefoon aan laat staan.

Toch maar die update uitvoeren

Velen van ons kennen het wel. Weer een update. Vorige week had je er ook nog één, toch? Er zijn genoeg mensen die de melding geïrriteerd wegdrukken. Zo’n update kost weer tijd en dat hebben we nu even niet hoor. Toch is het verstandig om regelmatig een nieuwe update te laten uitvoeren. Ook dit heeft namelijk invloed op het functioneren van je telefoon.

Tijd voor een grote schoonmaak?

Wil het toch niet lukken om je telefoon sneller te maken? Misschien moet je dan met wat grover geschut komen. Loop je telefoon eens door op apps die je ooit hebt gedownload, maar nooit meer gebruikt. Ook kun je een kijkje nemen in de afbeeldingen die op je telefoon staan, door het gebruik van WhatsApp bijvoorbeeld. Ongemerkt zijn dat er vaak een heleboel. Een deel daarvan kan vast weg. Daarnaast kan je een back up maken van je foto’s en die van je telefoon halen, dat doet vaak ook wonderen. Het is niet ongebruikelijk dat iemand honderden tot soms duizenden foto’s op zijn telefoon heeft staan.

Is je telefoon weer helemaal up and running? Misschien kun je dan meteen even naar je abonnement kijken. Ook daar kun je vaak flink op besparen. Zoals met Sim only onbeperkt bellen by Simyo, daarmee bespaar je behoorlijk op je belkosten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *