stonehenge

Hoe autohuur jou verlichting kan brengen

Of het nu om een natuurlijke of door mensenhanden gemaakte locatie gaat, het reizen naar een onbekende bestemming is al heel lang een vorm van spirituele bezigheid geweest. Reizen verfrist en vernieuwt namelijk niet alleen ons innerlijke gevoel van verwondering, het is intrinsiek verbonden met het idee goed voor al jouw levenservaring te zorgen en om je mee te helpen een diepere verbinding te vinden met de aarde, andere mensen, maar vooral ook met jezelf!

Spirituele Europese bestemmingen

Sommige hoog aangeschreven spirituele bestemmingen zijn gebouwd op basis van specifieke geloofssystemen, terwijl anderen vooral bekend staan als een middelpunt van energie. Ze hebben de kracht om op de één of andere manier geestelijk naar binnen te sijpelen, ongeacht het geloof of gevoel dat zij jou zouden kunnen geven. Het begrip spiritueel betekent in dit geval voor iedereen iets anders.

We delen hier met jou enkele unieke spirituele bestemmingen in Europa om zo niet alleen jezelf via deze bezinningsreis te ontdekken, maar ook iets te leren over een andere cultuur en onze buitengewone Europese geschiedenis!

Jouw spirituele reis staat altijd wel klaar voor jou, maar het is belangrijk om te weten dat veel bestemmingen in Europa niet altijd even gemakkelijk bereikbaar zijn, dus zou een auto huren via Goedkoperautohuur.nl een goede optie kunnen zijn. Niet alleen is het zo mogelijk om een moderne auto uit te kiezen die goed bij jouw behoeften past maar waarin al jouw mogelijke reisgenoten alsook lekker comfortabel in kunnen meereizen.

Bovendien zijn alle prijzen inclusief een reisverzekering plus bij de meeste bestemmingen met een onbeperkt aantal kilometers, dus dat is direct al een goede zegen voor jouw bijzondere trip te noemen. Wens je echter nog wat tips over het boeken van een auto, dan kan dat via deze consumentenbond.nl link.

Lourdes, Frankrijk

Wanneer je aan bedevaarten denkt, dan zijn de christelijke varianten hiervan vaak de belangrijkste vorm van spiritueel toerisme in Europa. Het Franse Lourdes staat hiervan bovenaan de lijst met elk jaar zo’n vijf miljoen pelgrims die naar deze plaats reizen alwaar de heilige Maagd Maria in 1858 talloze malen verscheen. Er wordt beweerd dat er tijdens de mis en het drinken van het gezegende water uit de bron van Lourdes voortdurend ongebruikelijke mini wonderen plaatsvinden.

Stonehenge, Engeland

Er zijn echter ook andere bestemmingen te vinden, zoals de oude en mysterieuze monolieten in Stonehenge, die met name vele heidense groepen aantrekken. Deze 5.000 jaar oude cirkelvormige collectie van imposante stenen vlakbij Salisbury in Engeland, trekt al duizenden jaren vele druïde-achtige personen, plus andere uiterst religieuze zon aanbidders aan voor allerlei spirituele tradities.

Skyros, Griekenland

Allerlei kuuroorden in het Middellandse Zee gebied krijgen steeds meer belangstelling, zoals het Skyros Center wat een spiritueel resortcomplex op het Griekse eiland Skyros is. Het is enkel te voet bereikbaar via schilderachtig geplaveide straten. Het biedt diverse programma’s voor serieuze yogaliefhebbers en ontstressende meditatiesessies.

Assisi, Italië

In het Italiaanse Assisi werd de oprichter geboren van de Franciscaanse orde. Sint Franciscus van Assisi liet een luxueus leven achter voor een leven gewijd aan het christendom nadat hij naar verluidt de stem van God had gehoord, die hem opdroeg de christelijke kerk aldaar te herbouwen en in armoede te leven. Ieder jaar trekken talloze pelgrims uit alle uithoeken van de wereld naar het kleine Italiaanse stadje toe om min of meer (tijdelijk) in zijn voetspoor te treden.

Hoe autohuur jou verlichting kan brengen
bron: Pexels.com/Assisi

Findhorn, Schotland

Een ander heel bijzonder spiritueel toevluchtsoord is de Findhorn Foundation in de buurt van Inverness in Schotland. Duizenden bezoekers komen hier elk jaar naartoe om via deze kustgemeente te leren hoe ze een gezond geestelijk bestaan kunnen leiden. Het is een combinatie van een eco-dorp, biologische boerderij, leercentrum en zelfreflectie-retraite. Het is weer eens wat anders dan je heil in een slok Schotse whisky te vinden om jouw gemoedrust te sussen!

Amsterdam, Nederland

En of jij het nu geloofd of niet, onze eigen hoofdstad is eveneens al lange tijd een favoriete hotspot voor new age liefhebbers, en een ultieme plek om te experimenteren met spiritualiteit. Er worden door tal van spirituele coaches velerlei workshops, opleidingen en cursussen in Amsterdam gegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een new age groep zoals de Amsterdam Natural Dream Technology, welke zich bezig houdt met dromen door middel van meditatie en discussie. Of wat dacht je van een zogenaamde ‘transcendence workshop’, die jou dankzij een solide meditatiebeoefening de gebruikelijke valkuilen van escapisme, verveling of het continue afdwalen met je gedachten leert te vermijden.

Camino de Santiago, Spanje

Tegenwoordig bezoeken ook heel veel wandelliefhebbers en spirituele zoekers van alle overtuigingen de Camino de Santiago. Dit is een wereldberoemd wandelpad in Spanje, welke oorspronkelijk werd gebruikt als een pelgrimsroute om de stad Santiago de Compostela in Noord-Spanje te bereiken, alwaar (naar verluidt) Sint James wordt begraven. De meest populaire pelgrimsroute is een trip van ongeveer 800 kilometer, welke begint in Saint Jean Pied-du-Port in Frankrijk en via Pamplona, Burgos en Leon loopt. Na zo’n forse wandeling in de natuur zal je jouw geest zeker verlicht hebben van menig stressvolle gedachten.

Verlichting brengen

“Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap”, zei de Chinese filosoof Lao Zi ooit. Spirituele verlichting is inderdaad erg geestverruimend, en kan jou zeker als jij allerlei spirituele bestemmingen in één speciale roadtrip combineert, je absoluut in een staat van oneindige vreugde en liefde brengen.

Zo’n unieke trip zou jij uiteraard heel graag prettig en veilig in een gerieflijke stoel van een huurauto willen beleven, om er zo zeker van te zijn dat je aangenaam op pad bent. Dit voorkomt namelijk rugklachten én uiteindelijke irritatie tijdens het rijden, iets waar jij zeker niet op zit te wachten naar een algeheel moment van nirvana. Wij wensen jou ten allen tijde een behaaglijke en persoonlijke levensreis toe!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *