toilet

Het kleinste kamertje verdient ook aandacht

Je brengt er zomaar een aantal keren per dag tijd door. Dit is de plek waar je even je social media bij werkt, even ontsnapt aan de kinderen of gewoon je behoefte doet. Een belangrijke plek in huis dus! En dus is het belangrijk dat je je er fijn voelt. Het toilet is vaak de sluitpost in huis: “als ‘ie het maar doet”. Maar eigenlijk is dat zonde. Je kunt zoveel meer met het kleinste kamertje en ook hier is het belangrijk dat je materialen van goede kwaliteit gebruikt. Maar welke keuzes moet je maken?

Ga je voor een wandcloset of een staand toilet? Een wandcloset is een toilet dat aan de muur hangt. Het grote voordeel hiervan is, dat je eronder gemakkelijk kunt schoonmaken. Ook ziet een wandcloset er extra luxe uit. Maar je moet hier wel een aansluiting voor laten maken. Door de toiletsets van Douche-concurrent.nl te gebruiken, weet je zeker dat alles past en dat je niet weer terug hoeft naar de winkel voor meer bevestigingsmateriaal. Zo’n toiletset is compleet met toiletpot, wc-bril, stortbak en het systeem om het toilet in de wand in te bouwen. Wil je minder investeren in je toilet, dan is het misschien handiger om de bestaande aansluiting te gebruiken. Een staand toilet is ook nog steeds een prima optie! Je kunt dan gewoon een losse toiletpot kopen.

Het tegelwerk mag je niet onderschatten

Die tegeltjes in het toilet zijn belangrijk. Je kunt deze gemakkelijk afnemen met een doekje en daardoor blijven ze er, in tegenstelling tot behang, altijd mooi uit zien. Maar welke tegels kies je? En tegel je helemaal door tot aan het plafond? Dat is natuurlijk je eigen keuze en die is weer volkomen afhankelijk van je eigen smaak. Wanneer je onderaan tegels doet en vanaf halverwege behang, dan kun je mooie combinaties maken. Combinaties die je, met maar een klein beetje moeite, eens in de zoveel tijd kunt aanpassen. Laat je het tegelwerk tot aan het plafond lopen? Dan moet je wel heel zeker zijn van je zaak. Even de tegeltjes vervangen is niet heel gemakkelijk.

Ook de vloertegels zijn van belang. Zorg dat deze goed schoon te maken zijn en probeer grote tegels te gebruiken om zo min mogelijk voegen te krijgen. Zijn je tegels toe aan een opfrisbeurt? Laat ze dan eens opnieuw voegen. Je weet niet wat je ziet!

Het kleinste kamertje verdient ook aandacht
Modern toilet met grote tegels

En dan… de aankleding

Ga jij altijd even snel naar het toilet of blijf je er (extra) lang? Lees je er graag tijdschriften of boeken of zit je er met je mobiel? Heb je een gezin met (kleine) kinderen of ben je alleen? Allemaal vragen waarvan het antwoord van belang is voor de aankleding van je toilet.

Kort in het kleinste kamertje?

Ben je er maar kort? Dan is het vooral een praktische ruimte. Je moet dan goed bij je wc-rollen, maandverband, tampons en vochtige doekjes kunnen. Ook wil je er natuurlijk goed je handen kunnen wassen.

Tijdschriften, boeken en/of je mobiel?

Neem je altijd flink de tijd in het kleinste kamertje? Dan is het, behalve de andere noodzakelijke zaken, ook van belang dat je bijvoorbeeld een aansluiting hebt om je mobiel op te laden, een tijdschriftenrek hebt staan of een goede boekenplank. Plan dit nog voor je je toilet gaat aanpakken!

Heb je een gezin met (kleine) kinderen?

Zorg dan vooral voor opstapjes en dat het toiletpapier ook binnen het bereik van kortere armpjes is. Door handige opstapjes bij het toilet en het fonteintje, zullen je kinderen eerder zelfstandig gebruik kunnen maken van het toilet. Ook een toiletbril-verkleiner is dan handig.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *