verhuizen

Help, ik ga verhuizen

Laatst bijgewerkt:

Eindelijk is het zover… Je hebt een eigen woning! De afgelopen tijd heb je hoogstwaarschijnlijk enorm uitgekeken naar dit moment en nu is het eindelijk zover. Je gaat officieel verhuizen. Even de spullen vervoeren en je kunt genieten in jouw eigen stekkie. Naja… ‘Even’? Een verhuizing kan helaas behoorlijk veel stress bezorgen. Volgens onderzoek behoort het zelfs tot top 3 van meest stressvolle ervaring voor een mens.

Niet alleen is het inpakken en verhuizen van meubilair een stressvolle en tijdrovende klus. Al dat gesjouw met een verhuizing kan ook fysiek de nodige klachten geven zoals rug of gewrichtspijn. Gelukkig zijn er enkele tips om de verhuizing iets fijner te laten verlopen.

In dit artikel delen wij onze favoriete tips. Lees snel verder.

Heb je het écht nodig?

Tijdens het inpakken van alle spullen word je vaak geconfronteerd met de hoeveelheid spullen die je hebt. Wat kan een mens veel spullen hebben, he? Een verhuizing is vaak het ideale moment om alle spullen na te lopen en uit te zoeken. Heb je écht alles nodig in het nieuwe huis? Of kan die oude salontafel of kapotte stoel wel weggegooid worden??

Slim inpakken

Gedurende de verhuizing zul je hoogstwaarschijnlijk een paar dagen uit de dozen moeten leven. Tja, alles is immers ingepakt. Je hebt weinig keuze. Doordat alle verhuisdozen dezelfde uitstraling en kleur hebben, kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste verhuisdoos te vinden. ‘Waar lag de kaasschaaf ook alweer?’ ‘Nee hè, weer mijn kleding kwijt…’ Om de verhuizing iets overzichtelijker te maken, is het verstandig om de verhuisdozen een naam of nummer te geven. Bijv “Slaapkamer – beddengoed (23)” Op die manier kun je snel ontdekken welke spullen er in welke verhuisdoos zitten.

Verpakkingsmateriaal

Normaliter worden de spullen tijdens een verhuizing met bubbeltjesplastic ingepakt om beschadigingen te voorkomen. Maar ja, bubbeltjesplastic is momenteel niet echt gewenst vanwege het huidige klimaatprobleem. Daar is gelukkig een handige oplossing voor! Wikkel de breekbare spullen in handdoeken, beddengoed en kleding. Op die manier pak je twee keer zo snel in én ben je milieubewust bezig.

Huur hulp in

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Meubel transport kan behoorlijk wat stress opleveren en ten koste gaan van je. Want hoe gaat de bank ooit in de auto of aanhanger passen?

Besteed het uit!

Er zijn tegenwoordig talloze hulpdiensten die jou willen helpen bij de verhuizing. Schakel een verhuisdienst alles, dus je gehele inboedel te verhuizen. Of schakel bezorgdiensten in om losse items als kasten en bank te laten vervoeren of om een groot, lomp of kwetsbaar pakket te versturen. Ondertussen kun jij rustig naar de nieuwe woning rijden waar de bezorgdienst op een afgesproken datum en tijd voor je klaar staat. Dat scheelt weer een aantal zorgen (en wellicht rug klachten)?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *