verhuizen

Help, ik ga verhuizen

Eindelijk is het zover… Je hebt een eigen woning! De afgelopen tijd heb je hoogstwaarschijnlijk enorm uitgekeken naar dit moment en nu is het eindelijk zover. Je gaat officieel verhuizen. Even de spullen vervoeren en je kunt genieten in jouw eigen stekkie. Naja… ‘Even’? Een verhuizing kan helaas behoorlijk veel stress bezorgen.

Het inpakken en verhuizen van meubilair is een tijdrovende klus. Inclusief al dat gesjouw is een verhuizing niet altijd even leuk. Gelukkig zijn er enkele tips om de verhuizing iets fijner te laten verlopen. In dit artikel delen wij onze favoriete tips. Lees snel verder.

Heb je het écht nodig?

Tijdens het inpakken van alle spullen word je vaak geconfronteerd met de hoeveelheid spullen die je hebt. Wat kan een mens veel spullen hebben, he? Een verhuizing is vaak het ideale moment om alle spullen na te lopen en uit te zoeken. Heb je écht alles nodig in het nieuwe huis? Of kunnen die oude kerstkaart van jouw tante en die kapotte wasmand wel weggegooid worden?

Slim inpakken

Gedurende de verhuizing zul je hoogstwaarschijnlijk een paar dagen uit de dozen moeten leven. Tja, alles is immers ingepakt. Je hebt weinig keuze. Doordat alle verhuisdozen dezelfde uitstraling en kleur hebben, kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste verhuisdoos te vinden. ‘Waar lag de kaasschaaf ook alweer?’ ‘Nee hè, weer mijn kleding kwijt…’ Om de verhuizing iets overzichtelijker te maken, is het verstandig om de verhuisdozen een naam of nummer te geven. Op die manier kun je snel ontdekken welke spullen er in welke verhuisdoos zitten.

Verpakkingsmateriaal

Normaliter worden de spullen tijdens een verhuizing met bubbeltjesplastic ingepakt om beschadigingen te voorkomen. Maar ja, bubbeltjesplastic is momenteel niet echt gewenst vanwege het huidige klimaatprobleem. Daar is gelukkig een handige oplossing voor! Wikkel de breekbare spullen in handdoeken, beddengoed en kleding. Op die manier pak je twee keer zo snel in én ben je milieubewust bezig.

Huur hulp in

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Het meubel transport kan behoorlijk wat stress opleveren. Want hoe gaat de bank ooit in de kleine auto passen? Geen paniek! Er zijn tegenwoordig talloze hulpdiensten die jou willen helpen bij de verhuizing. Schakel bezorgdiensten in om kasten en bank te laten vervoeren of voor een pakket versturen. Ondertussen kun jij rustig naar de nieuwe woning rijden om de bezorgdienst te ontvangen. Dat scheelt een hoop zorgen, vind je niet?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *