dekbed

Heerlijk slapen dankzij het perfecte dekbed

Slaap je de laatste tijd niet meer zo lekker? Het kan natuurlijk zijn dat je veel aan je hoofd hebt en je gedachten je ’s nachts wakker houden. Maar wist je dat je beddengoed ook een zeer belangrijke factor is als je niet goed kunt slapen? Als eerste is een goed matras van groot belang. Dit is dé basis en het moet je lichaam overal ondersteunen zodat je nergens teveel druk op krijgt. Eigenlijk hoor je een matras elke vijf jaar te vervangen. Is je matras in orde? Dan is het zaak om eens naar je dekbed te kijken.

Aan vervanging toe

Na verloop van tijd slijt je dekbed. Door transpiratie slijten de vezels en wordt de structuur dichter en vaster. Hierdoor is het veelal in de winter niet warm genoeg en in de zomer juist te warm. Ook stof en vuil, ook al zou je het dekbed regelmatig reinigen, stapelt zich op. Dit komt je nachtrust niet ten goede. Hoe lang gaat een dekbed eigenlijk mee? Na zo’n 10 jaar is hij wel aan vervanging toe. Dekbedden van topkwaliteit kun je krijgen bij Allnatura, een bedrijf met ruim 35 jaar ervaring op het gebied van duurzame, ecologische producten voor natuurlijk wonen en slapen. Je kunt hier terecht voor natuurlijke producten die je slaapkwaliteit en daarmee je kwaliteit van leven, verbeteren.

Heerlijk slapen dankzij het perfecte dekbed
Beter slapen door een goed dekbed

Een nieuw dekbed aanschaffen

Ben je tot de conclusie gekomen dat het tijd is om een nieuw dekbed aan te schaffen? Dan wil je waarschijnlijk weten welke soorten dekbedden er zijn en welke het beste bij je past. Het aanbod is ontzettend groot en een beetje hulp bij je keuze kun je waarschijnlijk wel gebruiken. Synthetische dekbedden zijn lekker licht en kunnen in de wasmachine. Maar ze ademen minder goed en nemen geen vocht op. Daarmee zijn ze echt minder goed dan natuurlijke varianten en daarom laten we ze in dit artikel buiten beschouwing.

Natuurlijke materialen

Het aanbod aan hoogwaardige dekbedden van natuurlijke materialen is enorm groot en voor elk seizoen en elke persoonlijke behoefte is er een geschikt exemplaar verkrijgbaar. Een doorgestikt dekbed met een vulling van katoen is fijn wanneer je last hebt van allergieën, aangezien je dit type dekbed gewoon in de wasmachine kunt wassen. Een vulling van kameelhaar is zeer temperatuur regulerend en klassiek dons is heerlijk warm.

Kiezen

Als je een nieuw dekbed gaat kiezen, zijn er een aantal vragen die je kunt stellen om te ontdekken welke voor de beste is.

  • Isolatievermogen: ben jij iemand die het snel warm of koud heeft in bed?
              
  • Persoonlijke voorkeur: hou je van een licht dekbed dat goed verwarmt of heb je liever een exemplaar dat wat zwaarder is en je helemaal omsluit?
              
  • Anti-allergisch of niet: ben je allergisch voor huisstofmijt?
              
  • Maat: welke maat dekbed past bij jouw bed? Slaap je in een tweepersoonsbed met     je partner? Wil je dan één groot dekbed of twee eenpersoonsdekbedden?

Met de antwoorden op bovengenoemde vragen kun je veel gerichter gaan zoeken en het voor jouw perfecte exemplaar vinden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *