voetbalseizoen

Goed voorbereid aan het nieuwe voetbalseizoen beginnen

Of je nu zelf voetbalt, of je kind is degene die graag tegen een bal aantrapt, als het nieuwe seizoen voor de deur staat zijn er wat dingen die je even goed moet voorbereiden. Dat geldt overigens ook voor mensen die zelf niet voetballen, maar wel graag hun favoriete club supporten.

Is alles klaar voor het nieuwe seizoen?

Als je zelf voetbalt, dan is het vooral van belang om even te controleren of al je spullen nog in goede staat verkeren. Heb je de juiste voetbalkleding in huis om wedstrijden in te spelen, en ziet deze er nog goed uit? Heb je bijvoorbeeld een Olympique Marseille trainingspak om in te trainen, en zitten je voetbalkousen niet vol met gaten? Ook je voetbalschoenen en scheenbeschermers onderwerp je even aan een goede inspectie. Zitten de schoenen nog goed, en vertonen zij nog geen gebreken? Heb je ze aan het einde van het vorige seizoen goed schoongemaakt, of is daar nog even wat aandacht voor nodig? En je scheenbeschermers, hoe lang heb je die al? Ze af en toe vervangen kan geen kwaad.

Is het je kind dat voetbalt, dan loop je al deze stappen ook even door. Let daarbij op dat kinderen volop groeien, en de kans dus groot is dat de voetbalshirts en schoenen van vorig seizoen niet meer passen. Koop nieuwe spullen niet te klein, maar ook niet te groot, want dan valt er niet goed in te sporten. Is je kind erg hard aan het groeien loop je dus het risico dat je in de loop van het seizoen weer opnieuw in de winkel staat. Wacht om die reden liever nog even met het aanschaffen van een trainingspak tot de temperaturen aanbreken waarop je kind dat echt nodig heeft. Wellicht is het dan alweer een maat gegroeid…

En ben je ook klaar om je favoriete club te steunen?

Ook voor mensen die zelf niet voetballen kan er soms het een en ander nodig zijn om goed aan het voetbalseizoen te beginnen. Ben je fan van een club, bezoek je misschien zelfs regelmatig wedstrijden, dan is dit ook het moment waarop je moet zorgen voor de juiste kleding. De meeste grote clubs introduceren ieder jaar een nieuw tenue voor thuiswedstrijden en eentje voor uitwedstrijden. Daarnaast zijn er vaak nog verschillende trainingslijnen en fanartikelen te koop die hierbij passen. Veel supporters doen zichzelf aan het begin van ieder seizoen iets uit de nieuwe collectie cadeau, zodat zij er het hele jaar weer piekfijn uitzien als zij hun team naar de overwinning schreeuwen. Vind je dat qua prijzen iets te gortig? Sla dan niet meteen aan het begin van een seizoen je slag, maar wacht een paar maanden. Vaak zijn de nieuwe tenues in de winterstop al een stukje afgeprijsd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *