kaartje

4 Gelegenheden om iemand een kaartje te sturen

Kaartjes sturen is iets wat mensen al sinds jaar en dag doen. Vroeger gebeurde dit vooral fysiek, maar tegenwoordig sturen mensen steeds vaker online een kaartje. De ontvanger krijgt het kaartje dan weliswaar fysiek in de bus, maar jij hoeft niet eerst naar de winkel om er eentje te kopen. Vandaar dat steeds meer mensen online kaartje versturen. Maar wanneer doe je dit eigenlijk? In deze tekst zetten wij 4 gelegenheden op een rijtje.

1. Verjaardag

Je kunt iemand een Whatsapp-bericht sturen als hij jarig is, maar dit is nogal onpersoonlijk. Een kaartje is wat dat betreft een stuk persoonlijker. De jarige krijgt het kaartje immers in de bus en kan deze thuis een leuk plekje geven. Schiet je op het laatste moment ineens te binnen dat iemand jarig is? Kies dan voor een online kaartje. Als je deze voor 21.00 uur bestelt, valt de kaart vaak de volgende dag al bij de jarige in de bus. Valt de verjaardag op een zondag en plaats je zaterdag pas een bestelling? Dan wordt de kaart pas na het weekend bezorgd.

2. Jubileum

Wie denkt dat een verjaardag de enige reden is om een kaartje te sturen, heeft het mis. Viert iemand die je (goed) kent binnenkort een jubileum? Dan is het ook leuk om hem een kaartje te sturen. Je kunt bijvoorbeeld een kaartje sturen als iemand 25 jaar in dienst is van een bedrijf, maar ook als iemand 20 jaar getrouwd is. En zo zijn er nog tal van jubilea waarbij het leuk is om iemand een kaartje te sturen. Op deze manier laat je de persoon in kwestie merken dat je aan hem of haar denkt op een feestelijke dag.

3. Geboorte

Staat een familielid, vriend of kennis op het punt om een kindje te krijgen? Dan is het leuk om ze een kaartje te sturen na de bevalling. Je stuurt in dat geval een geboortekaartje. Hiermee feliciteer je het stel met de geboorte van hun zoon of dochter. Geboortekaartjes zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd een leuk kaartje tussen zit. De meeste mensen geven alle geboortekaartjes die zij ontvangen een mooi plekje in huis. Enige tijd na de bevalling kunnen ze de kaartjes bewaren, zodat het kind er later nog eens naar kan kijken als hij of zij groot is.

4. Kerst

In aanloop naar de kerstdagen is het vaak een drukte van belang bij de post. Mensen bestellen niet alleen massaal cadeautjes die zij met kerst aan anderen geven, maar er worden ook grote aantallen kerstkaarten verstuurd. Omdat dit een traditie is die sinds jaar en dag bestaat, vind je het misschien leuk om hier zelf ook aan mee te doen. Als je hier niet te veel tijd en moeite in wilt steken, bestel en verstuur je kerstkaarten online. Je kiest een kaart uit, bepaalt wat erop moet komen, vult de ontvanger(s) in en rekent af. De kaart wordt vervolgens op het door jou ingevulde adres bezorgd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *