Geef je feest in een partytent

Geef je feest in een partytent

Je feest buiten geven in een partytent heeft een aantal voordelen. Een feest in een tent geeft sfeer, het is leuk voor jong en oud én je hebt minder rommel binnen. Je kan ook heel goed een tuinfeest combineren met een partytent. Zo hoef je niet bang te zijn dat je feest in het water valt als het weer plotseling omslaat.

Soort feest

Welke feesten kan je in een partytent geven? Eigenlijk zijn de meeste feesten geschikt. Denk aan een verjaardagsfeest, een examenfeest, een buurtfeest, een kinderfeestje, een slaapfeestje, een babyshower, een barbecue of etentje als het weer twijfelachtig is. Je zou er zelfs een huwelijksfeest kunnen geven.

Geef je feest in een partytent

Partytent

Partytenten zijn eenvoudig op te zetten. Ze kunnen zowel op tegels als op gras opgezet worden. De grote exemplaren kosten iets meer inspanning dan de kleinere formaten. Je kan een partytent kopen of huren. Ze zijn er in verschillende prijsklassen dus als je hem vaker nodig denkt te hebben, is het zeker een optie om er één aan te schaffen. Maar huren kan natuurlijk ook.

De tenten zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Er zijn tenten met zijwanden of zonder zijwanden, met of zonder (plastic) ramen. De maten van de tenten variëren van een kleine partytent (3 x 3 meter) voor 10 tot 12 personen tot heel groot (5 x 8 meter), voor grote gezelschappen van 44-46 mensen. Je moet dan wel een behoorlijke tuin hebben.

Verwarming

Als het ’s avonds wat fris is, kan je een partytent ook verwarmen. Let wel op dat de verwarming geschikt is voor een tent in verband met brandgevaar. Elektrische kacheltjes zijn meestal wel geschikt. Maar er zijn ook hete luchtkanonnen die op gas werken of terrasverwarmers die meestal alleen geschikt zijn voor grotere tenten.

Staan of zitten?

Je kan prima statafels plaatsen in een partytent, dat maakt een feestje wel dynamischer. Maar als je liever wilt zitten kan dat ook. Je kan er net zo makkelijk tafels en stoelen in zetten. Handig voor als er ook gegeten wordt bijvoorbeeld. Voor een kinderfeestje zijn zitzakken leuk en handig.

Versiering en verlichting

Vanwege de afmeting is een partytent doorgaans goed te versieren. Denk aan slingers, ballonnen en lampionnen maar ook aan slingers met lampjes. Kies wel voor ledlampjes omdat deze nauwelijks warm worden.

  1. Bedankt voor de heldere informatie over partytenten. Mijn zusje hoopt volgend jaar te gaan trouwen en wil misschien haar feest in een partytent geven. Ze was bang dat dit ’s avonds te koud is voor de gasten, dus het is goed om te lezen dat er opties zijn om de tent (bijvoorbeeld met elektrische kacheltjes) veilig te verwarmen. Ik stuur het artikel naar haar door, wie weet gaan we binnenkort op zoek naar een bedrijf voor tentenverhuur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *