Fietsen in de regen: 4 tips

Nu lijkt het zonnetje de komende dagen nergens heen te gaan, maar voordat je het weet beginnen de regendruppels alweer te vallen. Wel handig om vast voorbereid te zijn op een fietstocht in de regen. Met deze tips van Bikester.nl blijf jij ook wanneer het minder lekker weer is, veilig, schoon en droog.

1. De basisuitrusting van je fiets

De basisuitrusting van je fiets is van groot belang wanneer je in de regen op pad gaat. Een paar degelijke spatborden is natuurlijk niet weg te denken. De spatborden van je fiets zorgen er namelijk voor dat al dat opspattende water tegengehouden wordt. Zo blijven je broekspijpen niet alleen droog, maar ook een stuk schoner. Neem ook even de tijd om het profiel van de banden te controleren, een goed profiel zorgt er namelijk voor dat je minder snel slipt. Ook de verlichting mag natuurlijk even gecheckt worden; niet alleen fiets je zo een stuk veiliger, je voorkomt er ook boetes mee.

2. De juiste kleding

We kunnen allemaal wel eens wat extra bescherming gebruiken tijdens een fietstocht in het barre Nederlandse weer. Nu het zonnetje nog schijnt, is de kans groot dat je jouw regenpak tegen een mooie korting kunt kopen. Heb je net nieuwe schoenen gekocht en wil je absoluut geen risico lopen? Overweeg dan eens om een paar overschoenen aan te schaffen. Deze schoenen zijn nu eenmaal ideaal voor het fietsen in het natte, Nederlandse weer. Je kan nog zoveel gezonde zaden en superfoods eten; wanneer je drijfnat door de wind fiets heb je al snel een griepje te pakken. Onze weerstand is nu eenmaal niet tegen alle omstandigheden opgewassen. Het is dus van groot belang om niet alleen je fiets, maar ook jezelf voldoende te beschermen.

3. Bescherm je ogen

Nu dat je fiets en lijf goed beschermd zijn, is het tijd om het zicht te verbeteren. Niet alleen moet de fiets goed zichtbaar zijn, het is ook wel erg fijn als je voldoende ziet. Probeer je ogen dus zoveel mogelijk te beschermen. Dit kun je doen door een pet met (grote) klep op te zetten, maar ook door een speciale fietsbril aan te schaffen. Deze bril zorgt ervoor dat je ogen droog blijven en je niet overbodig veel hoeft te knipperen om voldoende zicht te behouden.

4. Rijd voorzichtig in de bochten

Hoe goed jij en je fiets ook voorbereid zijn, een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje. Ben dus voorzichtig in de bochten, zeker bij nat weer. Het zand tussen de tegels wordt al snel modderig, wat er voor kan zorgen dat je in no-time uit de bocht slipt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *