pvc_vloer

Er is een nieuwe generatie PVC vloeren

PVC vloeren worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Ze zijn praktisch in het gebruik en ze kunnen zowel het uiterlijk van hout als steen hebben. Nieuwe PVC vloeren worden steeds verder ontwikkeld en verbeterd waardoor ze nog sterker worden en makkelijker zijn om zelf te leggen.

Wat is PVC?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een hoogwaardige soort kunststof die heel sterk en slijtvast is. PVC vloeren worden afgewerkt met een sterke toplaag.

Nieuwe trends in PVC

Eerst zag je bij PVC vloeren vooral smalle stroken in houtdessin. Volgens de laatste trends kunnen PVC vloeren ook het uiterlijk hebben van tegels of betonlook. Ook zijn er brede en lange pvc stroken verkrijgbaar, zodat je het uiterlijk van een plankenvloer krijgt die op dit moment zo populair zijn. Je kunt de PVC vloer ook in visgraat motief leggen. Kijk voor voorbeelden eens bij Floorinq vloeren in Nuenen.

Een PVC vloer kan je nu zowel plakken als klikken

Er zijn twee soorten PVC vloeren:

  • De plak PVC vloer, hierbij worden de PVC stroken verlijmd met de ondergrond.
  • Iets nieuwer is de kliklaminaat PVC vloer. Het systeem van kliklaminaat PVC is vergelijkbaar met houtlaminaat.

Kan je een PVC vloer zelf leggen?

Voor plak PVC moet de ondergrond heel egaal zijn. Zijn er veel oneffenheden dan moet de vloer eerst geëgaliseerd worden voordat het PVC erop geplakt kan worden. De vloer egaliseren is over het algemeen geen klusje dat iedere doe-het-zelver zelf kan doen. Ook het plakken van de stroken is een specialistisch werkje dat je beter aan de vakman kan overlaten. Je hebt bij een plak PVC vloer geen losse ondervloer nodig.

PVC kliklaminaat vloer kan op dezelfde manier gelegd worden als houtlaminaat. Je kan het in de meeste gevallen snijden met een stanleymes en daarna breken. Voor ingewikkelde vormen kan je een decoupeerzaag gebruiken. Ook kan je in de meeste gevallen ook een laminaatsnijder gebruiken. Een ondervloer is wel noodzakelijk, net als bij een gewone houtlaminaat vloer.

Omdat de PVC vloer dus is, werkt het prima in combinatie met vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer

De PVC vloer heeft een aantal voordelen:

  • Het is een sterke en duurzame vloer die makkelijk in het onderhoud is
  • De PVC vloer is in steeds meer verschillende en moderne dessins verkrijgbaar
  • De PVC vloer kan tegen vocht en kan ook in natte ruimten gelegd worden
  • Omdat de PVC vloer strak tegen de muur gelegd kan worden, is een plint niet noodzakelijk.
  • De PVC vloer is geschikt voor huisdieren. De vloer voelt comfortabel warm en zacht aan. Eventuele krassen kan je met een speciale pvc-polish behandelen.

Zijn er ook nadelen?

De prijs van een PVC-vloer ligt over het algemeen iets boven die van een houten laminaatvloer maar wel onder die van een houten vloer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *