Een nieuwe rage: Diamond Painting

Een nieuwe rage: Diamond Painting

Op zoek naar een nieuwe hobby om te ontspannen? Ga diamant schilderen. Deze unieke kunstvorm is de laatste tijd steeds populairder geworden onder mensen die een creatieve uitlaatklep zoeken. Het is een stressvrije activiteit. Diamond Painting vereist minimale inspanning en kan extreem verslavend zijn, aangezien deze hobby geweldig is voor ontspanning, stressvermindering en algemene geestelijke gezondheid. Ondanks de naam heeft Diamond Painting niets te maken met penseelstreken. Het is een soort borduren met steentjes.

Wat is Diamond Painting?

Bij Diamond painting gaat het niet om schilderen met echte diamanten, zoals de naam doet vermoeden. Het lijkt meer op schilderen op nummer, waarbij je met kleine sprankelende stukjes, die lijken op diamanten, een mozaïekfiguur maakt. Diamond Painting is een geweldige bezigheid voor iedereen die van knutselen houdt, ongeacht de leeftijd. Het schilderen met diamanten geeft je een kalm gevoel. Diamond painting is namelijk een vorm van kunst die dient om te entertainen en stress te verminderen, die bestaat uit het geleidelijk plaatsen van kleine gekleurde kristallen op een canvas.

Een soort mozaïekkunst Diamond Painting is een mozaïekkunstvorm waarbij de kunstenaar een schilderij (of foto) maakt door kleine parels of diamanten op een canvas te lijmen. Het is een leuke en gemakkelijke activiteit die heel erg ontspannend werkt. Deze elegante techniek is gebaseerd op hetzelfde concept als mozaïeken en gebruikt kleine voorwerpen die lijken op “diamanten”.

Vul het patroon op met diamanten of parels Op het canvas zit een zelfklevend vel waar de te maken afbeelding op is afgedrukt. Daarnaast is het canvas ook met cijfers en symbolen bedrukt die overeenkomen met de kleuren van de diamanten. Veel doeken hebben ook nog een gedrukte gids met de overeenkomstige kleuren en symbolen, net als bij traditionele kruissteekpatronen. Het canvas is bedekt met een lijmlaag waardoor de diamant gemakkelijk blijft plakken.

Hoe ga je beginnen met Diamond Painting?

Koop als eerste een diamond paint kit. Deze bevat alles wat u nodig heeft, te weten:

  • Verschillende kristallen van verschillende kleuren, die nodig zijn om het figuur in de set te voltooien (en altijd wat extra).
  • Een bakje om de kristallen in te verzamelen.
  • Een potlood om de diamanten mee aan te drukken.
  • Een soort lijm om de kristallen aan het potlood te hechten.
  • De meeste sets worden geleverd met een ontwerp dat is voor geschilderd op het canvas, zodat het gemakkelijker is om de diamanten te plaatsen, deze zijn ook het meest aan te raden voor kinderen.

Het aantal diamanten (edelstenen, parels, stenen) voor elke kleur hangt af van de afbeelding van het schilderij. Elke diamantkleur heeft een code die op het canvas en ook op de diamantverpakking is gedrukt, en het is belangrijk om deze code te onthouden om ervoor te zorgen dat je schilderij niet verpest. Hoe meer kleuren er zijn, hoe gedetailleerder het schilderij zal zijn.

Hoe ga je te werk?

Hoe je te werk gaat, is aan jou. Sommigen geven er de voorkeur aan om met één kleur tegelijk te werken en anderen geven er de voorkeur aan om van rij naar rij te werken. Kralen plaatsen volgens het canvas is eenvoudig maar ook uitdagend. Het is gemakkelijk om kralen te plaatsen. Verzamel de stenen met het potlood en plaats ze in het bijbehorende nummer. Herhaal deze handeling tot het hele schilderij vol zit met diamantjes. Je eindresultaat is een levendig en schitterend kunstwerk. Elk stuk kan worden ingelijst en bij je thuis worden opgehangen, cadeau worden gedaan aan een geliefde of worden bewaard om van te genieten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *