bruiloft met wijn

Een bruiloft betekent wijn!

De dag der dagen is aangebroken, het huwelijk. Een groots moment die met velen gevierd wordt. Een verbintenis en gebeurtenis die nooit te nimmer vergeten zal worden en gegrift staat in zowel de geschriften als ieders geheugen. Hierbij komen vele zaken kijken die geregeld dienen te worden door het bruidspaar als de organisator van deze bijzondere dag. Van de jurk tot en met het juiste drankje op ieder moment van de bruiloft. Welke soort wijn dient er geschonken te worden tijdens het diner of avondfeest? Een welkomstdrankje in de vorm van een wijn? Alcohol-vrij, rood, wit of rosé? De catering kan de wijnkoelkast maar vullen met wijn om zo goed voorbereid te zijn op het juist bedienen van alle genodigden.

Toosten in stijl

De toost is een moment tijdens de bruiloft die met zijn allen gevierd wordt. Op het moment van het aansnijden van de taart, nadat de bruid en de bruidegom elkaar het ja-woord hebben gegeven of tijdens de opening van het diner of de feestavond. Toosten worden vaak verricht met een prosecco waarbij de bubbels zeer zeker aanwezig mogen zijn. Wat anderzijds vaak verkozen wordt, is de champagne die tevens tijdens het dessert vaak geserveerd wordt. 

Wijn als cadeau

Drinkt het bruidspaar graag een wijntje? Dan is een fles wijn een leuk huwelijkscadeau. Een fles wijn met een gepersonaliseerd etiket met de naam en trouwdatum van het bruidspaar. Wijnglazen met een gravering erin. Een kistje wijn voor de gelukkigen welke pas geopend mag worden na een bepaalde tijd zoals een jubileum. Een wijnklimaatkast welke gebruikt kan worden om de wijn in te bewaren. 

Hoeveel wijn is er nodig?

De bruiloft vraagt een goede organisatie waarbij ook het bepalen van het aantal flessen wijn een uitdaging kan zijn. Een huwelijksfeest die droogvalt wegens het ontbreken van voldoende drank kan al snel uitlopen op een fiasco. Neem hierbij een richtlijn aan van 3 tot 4 flessen champagne per 10 personen, 2 tot 3 flessen wijn per 5 personen en vergeet hierbij natuurlijk niet het alcoholische aperitief voor voldoende gasten te regelen. Bewaar de wijn op de juiste temperatuur met een wijnkoelkast inbouw welke overal op de bruiloft geplaatst kan worden. Het selecteren van de erewijn is iets voor een specialist zoals de cateraar of kan bepaald worden aan de hand van de behoeften en wensen van de uitgenodigde gasten. 

Kies de juiste wijn voor ieder gerecht

Het huwelijk en het feest wat erbij komt kijken heeft onder andere als doel om de genodigde gasten zich op hun gemak te laten voelen. Hierbij is het nadenken over de juist wijn zeker een onderwerp die ter sprake zal komen. Krachtige gerechten met een sterke wijn of lichtere gerechten met een lichtere wijn? Iedereen dient behagen te worden en met een fijn gevoel naar huis te gaan. Vis en schelpdieren vragen een droge witte fruitige wijn, een voorgerecht met vlees vereist een lichte rode wijn, kaashapjes met rijke aromatische witte wijn, chocolade dessert en rode wijn is een mooie combi of voor de conventionele mensen is champagne altijd een juiste keuze voor bij het dessert. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.