auto importeren

Een auto importeren? Check de bpm calculator

Laatst bijgewerkt:

Als u een auto uit het buitenland wilt importeren komen daar aanzienlijke kosten bij kijken. Zo bent u verplicht om een Nederlands kenteken voor dit voertuig aan te vragen en bpm – oftewel belasting personenauto’s en motorrijtuigen- te betalen. Nederland behoort tot de top-3 van duurste landen binnen Europa waar het om autobelastingen gaat. Als u een auto naar Nederland wilt halen, kunt u met de bpm calculator flink wat besparen.

Deze calculator is namelijk gebaseerd op een officiële koerslijst. Het voordeel kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Met de bpm calculator berekent u snel en eenvoudig hoeveel rest-bpm u voor de importauto moet betalen. De Belastingdienst hanteert een forfaitaire afschrijvingstabel met gefixeerde bedragen. Er wordt afhankelijk van de leeftijd van de auto een bepaald percentage afgeschreven, waarbij niet naar de staat of de kilometerstand van de wagen wordt gekeken. Dit bedrag kan dus per auto verschillen en met de BPM calculator rekent u dit eenvoudig uit.

Waarom kiezen voor bpm Calculator?

Als u een auto heeft gevonden in het buitenland speelt niet alleen de vraagprijs mee, maar wilt u ook graag weten hoeveel belasting u moet betalen voor uw personenauto, motor of bestelwagen. Hiervoor moet u de bpm -waarde berekenen. Als u een auto of motorfiets importeert, mag u de kiezen voor de bpm berekening die voor u de meest gunstigste waarde oplevert. Met de bpm calculator rekent u altijd de meest gunstige waarde uit. Met de actuele gegevens weet u zeker dat u de meest gunstige waarde heeft. Zo wordt de restwaarde van uw geïmporteerde auto gebaseerd op een zorgvuldig opgebouwde voertuigdatabase. U krijgt een onafhankelijke en objectieve waardebepaling, welke gebaseerd is op informatie uit verschillende bronnen, zoals autogroothandelaren, autobedrijven, leasemaatschappijen, veilingopbrengsten, interne biedingen en occasionportals. Dit zijn actuele gegevens en ze toetsen deze gegevens dan ook constant aan actuele marktinformatie. Het bpm berekenen met de bpm calculator gebeurt dan ook op basis van een betrouwbare benchmark.

Vul gelijk de gegevens in voor de Belastingdienst

U berekent de bpm online met de bpm calculator in enkele stappen. U kunt deze gegevens ook direct gebruiken voor het bpm formulier van de Belastingdienst. Dit formulier moet u invullen bij de import van een personenauto, motorfiets of kampeerauto. Met de bpm calculator slaat u twee vliegen in één klap. U berekent namelijk eerst uw bpm waarde en daarna wordt het ingevuld op het bpm -aangifte formulier. Hoe het werkt? U kunt in het programma de juiste gegevens, zoals voertuigsoort, datum eerste toelating, merk, brandstof, transmissie, model en uitvoering invoeren. Daarna verschijnen deze gegevens direct correct op het aangifteformulier en heeft u uw bpm -aangifte gedaan. Dat is dus maatwerk bij het importeren van uw auto. Als u een bedrijfsauto koopt, zoals een bestelauto, dan mag u de bpm terugvorderen. Hierdoor kunt u de auto voor een lager bedrag verzekeren. De bpm wordt dan losgekoppeld van de cataloguswaarde.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *