sup board

Drie ontspannende, sportieve activiteiten voor op het water

Water ontspant, daar zijn wetenschappers het wel over eens. Als mensen water, zee of golven zien dan ontspant het lichaam zich. Dat zelfde geldt voor het geluid van stromend water of lichte regen op het dak. Wie wil ontspannen doet er dus goed aan om dat in of om het water te doen. Ben je daarnaast ook nog sportief bezig dan doe je het helemaal goed. Hieronder geven we je drie sportieve, uitdagende en ontspannende activiteiten voor op het water.

Sup board

Een sup board is de laatste jaren razend populair geworden. Op een sup board kan je suppen en dat is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Een sup board heeft qua uiterlijk veel weg van een surfplank. Toch is een sup board veelzijdiger en je gebruikt het op een andere manier. Een sup board ligt stabieler op het water en je gebruikt een peddel om jezelf voort te bewegen. Je staat dus op het board terwijl je peddelt en ondertussen probeer je jezelf goed in balans te houden. Dat is zowel sportief als ontspannend. Niet voor niets kan je ook sup yoga doen.

Je hebt verschillende soorten sup boards:

  • tour sup boards om lange tochten mee te maken
  • windsurf sup boards waar je een soort zeil kan gebruiken
  • surf sup boards om op zee mee te surfen zoals een surfplank

Er zijn zowel opblaasbare sup boards als harde boards. Een opblaasbare sup board is zo licht in gewicht dat je het in je eentje kan dragen en overal makkelijk mee naar toe kan nemen.

Kajak

Een kajak is eigenlijk een lichte, slanke en sportieve roeiboot. Er zijn tegenwoordig ook hele goede opblaasbare kajaks die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen. In een kajak gebruik je peddels om jezelf voort te bewegen. Dat kan je doen op rustig water maar kajaks zijn eigenlijk ontworpen voor wat wilder water met stroomversnellingen en hoogteverschillen. Dat laatste is misschien wat minder ontspannend maar wel heel sportief.

Waterski’s

Waterskiën is een uitdagende en sportieve activiteit voor op het water. Je kan voortgetrokken worden door een motorboot maar er zijn ook veel plekken waar je aan een soort kabelbaan wordt voortgetrokken.

Heb je het waterskiën op twee ski’s onder de knie, dan je ook eens een monoski of wakeboard proberen. Een monoski is een ski uit één stuk waardoor sturen of slalommen wat meer oefening vergt. Een wakeboard bestaat uit een plank met schoenen zoals bij ski’s voor in de sneeuw.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *