fornuis rvs

De voordelen van RVS in de keuken

RVS, de afkorting van RoestVrij Staal is al jaren populair in de keuken. Het wordt zowel voor de keuken zelf, het aanrecht, de gootsteen, de achterwand achter het fornuis en de keuken apparatuur gebruikt. Dat is begrijpelijk want RVS heeft een aantal voordelen. Niet voor niks wordt het ook veel toegepast in horeca aangelegenheden en professionele keukens zoals je kan zien bij Horecasupply.nl.

Roestvrij staal is een combinatie van verschillende metalen zoals nikkel en chroom. Het is sterk en heeft weinig, maar wel wat onderhoud nodig.

Makkelijk schoon te houden

Roestvrij staal is erg populair omdat het geen stoffen, kleuren en geuren absorbeert. Hierdoor is het makkelijk en goed schoon te maken en te houden. Omdat het glad en niet poreus is, is het heel hygiënisch en krijgen bacteriën weinig kans.

Zo maak je RVS streeploos schoon

Om een roestvrijstalen achterwand met vetspetters achter je fornuis streeploos schoon te maken, is in het begin wel wat oefening nodig. Wacht niet te lang en laat het vuil niet ophopen. Het schoonmaken wordt er alleen maar lastiger door.

Je kan het met allerlei schoonmaakmiddelen schoonmaken, maar met natuurlijke middelen gaat het net zo goed. En dat is ook beter voor het milieu.

Wat heb je ervoor nodig?

  • een spons of microvezeldoekje
  • bakzout of zuiveringszout
  • schoonmaak azijn
  • evt. wat olijfolie

Zo pak je het aan:

  • Maak het schoon te maken oppervlak vochtig en strooi er wat bakzout op. Boen het oppervlak schoon met de spons of het doekje. Het bakzout werkt als een heel licht schuurmiddel. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor krassen.
  • Als je overal geboend hebt, giet er dan wat schoonmaakazijn over. Dit geeft een licht bruisende reactie. Gebruik zoveel azijn totdat al het bakzout is opgelost.
  • Spoel het goed na met water.
  • Droog het met een microvezeldoekje of met keukenpapier.

Duurzaam en tijdloos

De kleur van RVS vervaagt niet, het roest niet en het materiaal slijt nauwelijks. Vandaar dat je er jaren plezier van kan hebben. Een roestvrij stalen aanrecht kan er na jaren intensief gebruik nog steeds als nieuw uitzien.

Goed te combineren

Roestvrij staal laat zich prima combineren met allerlei stijlen en materialen in de keuken. RVS heeft op zich een moderne uitstraling. Het staat goed bij graniet, bij hout, maar ook bij een modern ingerichte keuken past het prima.

  1. Ik ben erg blij met mijn spatwand en aanrecht van roestvrij staal. Dat ziet er na jaren nog als nieuw uit. Laatst las ik een handige tip voor de reiniging van RVS plaatwerk: met ketchup. Het oppervlak ermee insmeren, een half uur laten zitten en afspoelen. Geen noodzaak voor geschrob.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *