elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

Als je de keuze hebt tussen een gewone fiets en een fiets elektrisch, dan is de keuze al vrij snel gemaakt. Niet voor niets zie je steeds meer elektrische fiets heren en dames in het Nederlandse straatbeeld. Daarmee is deze fiets een echte concurrent geworden van andere vervoersmiddelen geworden. Je leest hier alles over de voor- en nadelen van het gebruik van de elektrische fiets.

De elektrische fiets is enorm populair geworden

De fiets elektrisch is enorm populair aan het worden. Dat heeft alles te maken met het feit dat de fiets zeer comfortabel is en dat het gewoon heerlijk fietsen is met elektrische trapondersteuning.  Met die trapondersteuning is het niet zo dat je niet zelf hoeft te trappen. Dat betekent dus dat je ook als je de elektrische fiets gebruikt de nodige beweging krijgt. Kies je voor de elektrische fiets, dan vormt tegenwind geen enkel probleem en fiets je met speels gemak alle heuvels op. 

Met een e-bike leg je zonder moe te worden lange afstanden af

De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is ook al perfect als jij iemand bent die graag langere afstanden aflegt. Mooi is dat je bepaald niet moe wordt, mits je er maar voor zorgt dat de accu steeds goed opgeladen is. Valt de accu namelijk ergens onderweg uit, dan kan de elektrische fiets ineens erg zwaar gaan fietsen. En dat wil je natuurlijk niet. 

De meeste mensen die besluiten een fiets elektrisch te kopen, doen dat vanwege de snelheid. Met de e-bike haal je een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur. Daardoor ben je snel op de plaats van bestemming. Vind je 25 kilometer per uur niet snel genoeg, dan kun je nog overwegen een speed bike aan te schaffen. Je haalt dan een snelheid van 45 kilometer per uur. Je moet bij deze fiets wel een helm dragen en op de rijbaan fietsen. Ook beschikt deze fiets over een kentekenplaatje.

De e-bike kun je omschrijven als een milieuvriendelijke fiets

Wat ook nog een voordelen is van het gebruik van een elektrische fiets is wel dat het een milieuvriendelijk vervoermiddel is. Zo is in vergelijking met de auto of de brommer amper sprake van CO2-uitstoot. Bovendien kan de accu als die stuk is prima gerecycled worden. Je bewijst het milieu dus een grote dienst als je kiest voor een e-bike is wel zwaarder dan een normale fiets.

Natuurlijk zijn er ook wat ‘nadelen’ aan het gebruik van de elektrische fiets. Zo is de fiets weliswaar goedkoper geworden de afgelopen jaren, nog steeds is deze fiets in vergelijking met de aanschaf van een normale fiets aan de dure kant. Ook de beperkte actieradius zou je als een aandeel kunnen omschrijven. Het is zaak om altijd op pad te gaan met een volle accu. Verder is het een feit dat reparaties en het onderhouden van de elektrische fiets duurder is afgezet tegen die van een reguliere fiets. Tenslotte is een e-bike aan de zware kant. Je kunt erop rekenen dat de e-bike zeker vijf kilogram zwaarder is dan een normale fiets. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *