De nieuwste keukentrends in 2021

Gemiddeld gaat een keuken in Nederland zo’n 19 jaar mee. Maar een kwart van de mensen vervangen de keuken al als hij tussen de 11 en 16 jaar oud is volgens inretail.nl. Als jouw keuken aan vervanging toe is, wil je natuurlijk graag weten wat de laatste trends op keukengebied zijn. Ieder jaar zijn er wel weer nieuwe designs, kleuren en ideeën voor keukens te ontdekken.

Gouden kranen

Kranen zijn allang niet meer alleen in RVS verkrijgbaar. De afgelopen jaren zagen we bijvoorbeeld zwarte kranen populair worden. Dit jaar 2021 lijkt goud de nieuwste trend voor kranen. En niet alleen voor de kranen trouwens. Ook de gootsteen en andere accessoires mogen goudkleurig zijn. Dit past bij allerlei keukenstijlen. Het kan zowel bij moderne keukens als bij landelijke keukens toegepast worden.

In ieder geval mogen kranen gezien worden. Het zijn meer accessoires geworden waarmee je de aandacht kan trekken.

Gouden kranen

Zwart, zwarter, zwartst

Zwart is al een tijdje met een opmars bezig. Zwarte muren zijn in en dat geldt ook voor de keuken. Niet alleen de muren maar ook de keukenkastjes en/of het aanrecht mogen zwart. Het is weer eens heel wat anders dan een steriele witte keuken. Een zwarte keuken heeft iets dramatisch maar je hebt er wel lef voor nodig om hiervoor te kiezen. Zwart heeft een chique uitstraling en met de juiste accessoires en verlichting kan het erg mooi zijn.

Zwarte keuken trend in 2021

Greeploze keukenkastjes

Wie wel eens een keuken heeft uitgezocht, weet hoe lastig het is om bij de keukenkastjes ook nog een mooie grepen te kiezen. Bij de trend in 2021 is dat niet nodig. Greeploze kastjes zijn nu trendy. Dat geeft een mooie strakke uitstraling en past daarom vooral bij een moderne stijl keuken. De kastjes of laden openen door middel van een druk systeem.

Door zachtjes te duwen tegen de hoek van het deurtje of de lade gaat deze door middel van een veer open. Het nadeel is misschien dat je de keukenkastjes wat vaker moet schoonmaken vanwege vieze vingers, maar in ruil daarvoor heb je wel een keuken met een hele strakke uitstraling.

Houten kastjes

Houten keukenkastjes zijn trendy. Vooral hout of houtdessins in wat donkere of koffiekleurige kastjes zijn populair. Als houtsoort lijkt walnotenhout een veel gekozen houtsoort. Echte houten keukenkastjes hebben nog een ander voordeel. Ze zijn duurzaam en als je aan verandering toe bent, kan je ze zelf lakken of schilderen. Dat is tegelijkertijd ook een andere trend die dit jaar opkomt.

Geschilderde keukenkastjes

Lange tijd werden gelakte of met folie bedekte keukenkastjes veel toegepast. Nu de echte houten keukens weer populairder worden, zie je ook weer meer geschilderde keukenkastjes. Het grote voordeel is dat je je keuken eenvoudig een make-over kan geven door de kastjes in een andere kleur of kleurenschema te laten schilderen. Bovendien kan je op deze manier elke mogelijke kleur kiezen die je je kan bedenken.

Marmer

Marmer lijkt een comeback te maken in de keuken. Vooral marmersoorten met duidelijke dikke gekleurde aders. Marmer heeft als voordeel dat het een glad materiaal is. Toch is marmer wel gevoelig voor vlekken omdat het poreus is. Vlekken van bijvoorbeeld wijn of fruit kunnen daardoor in de steen trekken. Wil je marmer voor een aanrecht of keuken eiland top gebruiken, dan kan je overwegen om een lak als bescherming te gebruiken.

Hanglampen voor de keuken

Lange tijd waren het vooral spotjes die de keuken verlichtte. Die tijd lijkt voorbij. De keuken is steeds meer een plek waar veel tijd wordt doorgebracht en die daarom steeds gezelliger wordt gemaakt. Goede verlichting die behalve functioneel ook gezellig is, is daarbij heel belangrijk. De hangende lampen mogen best groot en opvallend zijn. Pas wel op welke lampen je kiest boven het kookgedeelte. Deze hebben veel te leiden door stoom en hitte en worden snel vet. Ze zullen vaker schoongemaakt moeten worden.

Grote hanglampen boven het kookeiland

Kleuren in de keuken in 2021

Behalve zwart en hout, die we al eerder noemden, zijn blauw en groen belangrijke nieuwe woonkleuren en zijn het ook kleuren die steeds vaker gekozen worden voor keukens. Populaire blauwe kleuren zijn bijvoorbeeld:

  • Pastel blauw
  • Navy blauw
  • Turquoise

Populaire groentinten zijn bijvoorbeeld:

  • blauwgroen
  • mint
  • olijfgroen en grijsgroen
  • donkergroen
  • appelgroen

Daarnaast lijkt het ook een trend te zijn om een keuken in twee kleuren te kiezen. Dus bijvoorbeeld een andere kleur voor de bovenkastjes en onderkastjes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *