groene meubelen

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment

Laatst bijgewerkt:

Ben je toe aan een nieuwe look voor je interieur? Bekijk dan hieronder wat de meest trendy meubels en woonaccessoires van dit moment zijn en laat je inspireren. De getoonde producten zijn afkomstig van woononline.nl.

Zwart metaal

Of het nu om kasten, tafels, stoelen of accessoires gaat, zwart metaal zie je op dit moment overal terug. Bij kasten zie je bijvoorbeeld zwartmetalen frames gecombineerd met hout of de hele kast is van zwart metaal. Bij tafels en stoelen zijn het vaak de onderstellen of poten die van zwart metaal zijn. Maar ook lampen en woonaccessoires als kandelaars, dienbladen, vazen, spiegellijsten en zelfs plantenpotten zie je nu uitgevoerd in zwart metaal.

Zwart metaal is iets dat is afgekeken van de industriële woonstijl maar wordt nu ook bij andere woonstijlen toegepast.

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment
Vitrinekast in zwart metaal en eetkamerstoel Vogue poppy met zwart onderstel

Rond en ovaal

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment
HKliving Pillar eettafel

De trend is de afgelopen jaren veranderd van strak en hoekig naar zacht en rond. Ronde, ovale en gebogen of golvende vormen zie je nu steeds vaker terug. Eettafels en salontafels zijn steeds vaker rond of ovaal, zoals de HKliving Pillar eettafel (zie afbeelding rechts). Het zorgt voor een minder zakelijk uitstraling en een interieur dat gericht is op luxe en comfort. Deze trend is trouwens niet helemaal nieuw en hebben we in de jaren ’80 ook al eens gezien.

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment
Salontafel Moos en ovale kast Retro

Zachte aaibare stoffen

Opvallend is het grote aanbod van meubelen en accessoires in zachte, luxe en aaibare stoffen. Eetkamerstoelen, banken en poefs zijn steeds vaker bekleed met stoffen zoals fluweel, velours, teddy, wol of bouclé. Met name velours en fluweel geven je interieur een chique uitstraling.

Vind je een hele bank of stoelen in stof te veel van het goede? Met een paar fluwelen kussens krijg je diezelfde luxe uitstraling en met een plaid of vloerkleed kan je ook een zachte en warme touch aan je interieur geven.

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment
Kussen fluweel tijger met franjes en draaifauteuil Kendall

Poefs

De poef past natuurlijk precies bij de trends die we hierboven al noemden. Ze zijn vaak uitgevoerd in zachte aaibare stoffen en ze hebben veelal ronde of organische vormen. Poefs zijn multifunctioneel. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en er is altijd wel een plekje in je interieur voor te vinden. Je kan ze gebruiken als bijzettafel of om je voeten op te leggen. Sommige poefs zijn hol en kunnen daardoor gebruikt worden als extra opbergruimte. Heb je er genoeg ruimte voor, dan kan je ook meerdere poefs bij elkaar plaatsen.

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment
Roze fluwelen poef Joya en poef Sara van teddy in off-white

Salontafel sets

De salontafels die je nu ziet zijn opvallend anders dan de tafels die je een paar jaar geleden veel zag. Je ziet nu vooral salontafel sets van meerdere losse tafeltjes waarbij verschillende hoogten, kleuren en vormen gecombineerd worden. Heel populair zijn de tafels die je in of onder elkaar kan schuiven of gelaagd kan neerzetten.

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment
Achthoekige salontafel set Octagon en metallic rond zwart.

Grote planten

Grote tropische planten met grote groene bladeren zijn heel gewild. Denk bijvoorbeeld aan de bananenplant, de bamboeplant of de paradijsvogelplant. Deze tropische planten hebben wel veel licht en een goede verzorging nodig. Heb je geen groene vingers of ontbreekt het in je huis aan licht, dan kan je ook overwegen om voor kunstplanten kiezen. Die zijn tegenwoordig trouwens nauwelijks van echt te onderscheiden en je hoeft ze ook geen water te geven.

De meest trendy meubels en accessoires van dit moment
Kunstplant Strelitzia en Aloë Vera

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *