De Europa League prijzen op een rijtje

De Europa League prijzen op een rijtje

Deelname aan de Europa League betekent dat er voor de voetbalclubs extra inkomsten zijn. Naast dat plaatsing voor de groepsfase al geld oplevert in de vorm van een premie wachten er nog meer inkomsten. Zo is er ook een coëfficiënten premie beschikbaar en brengen succesvolle resultaten eveneens geld in het laatje. Zo is er ook nog een potje met televisiegelden, maar is er aan de andere kant minder opbrengst omdat er tot op heden geen publiek welkom is. Ontdek hier wat de Europa League prijzen zijn vanaf de groepsfase tot verder succes.

Plaatsing groepsfase en coëfficiënten premie

De plaatsing voor de groepsfase is voor een voetbalclub goed voor een premie van 2,92 miljoen euro. De UEFA-ranking voorziet in de toekenning van een coëfficiënten premie. Daarbij kijkt de UEFA naar de periode van de afgelopen tien jaar. Zo krijgt PSV op basis van de UEFA-ranking bijvoorbeeld ongeveer een bedrag van 2,9 miljoen euro. Daarnaast zijn er nog tonnen aan tv-gelden te verkrijgen voor een club als PSV. De wedstrijden in de Europa League zijn namelijk op televisie te volgen en daar krijgt de club voor betaald. De internationale wedstrijden die op televisie zijn te zien, zijn onder het voetbalpubliek populair om naar te kijken. Zo keken er naar een eerder gespeeld duel tussen Feyenoord en Dinamo Zagreb bijvoorbeeld 929.000 mensen. Ook het voetbal vandaag met wedstrijden die rechtstreeks zijn te volgen, trekt naar verwachting weer veel voetballiefhebbers aan.

Prijzen voor succesvol resultaten

Indien er sprake is van succesvolle resultaten bij deelname aan de Europa League levert dat eveneens geld op. Zo kan een club voor een gelijkspel een bedrag van 190.000 euro ontvangen. Bij winst ligt de prijs wat hoger, want dan krijgt de voetbalclub die als winnaar uit de bus is gekomen een bedrag van 570.000 euro. De winnaar van de groepsfase krijgt nog meer geld, want deze uitkomst voorziet in een extra bedrag van 1 miljoen euro. Daarna krijgt de club ook nog eens een bedrag van minimaal 500.00 euro om aan de zestiende finales deel te nemen. Daar kan nog extra geld bijkomen op het moment dat er een vervolgwedstrijd is. De club die in de groepsfase als tweede eindigt, krijgt overigens een bedrag van 500.000 euro. Daar kan ook nog 500.000 euro aan worden toegevoegd voor deelname aan de zestiende finales.

Kwartfinale, halve finale en finale

De clubs die de kwartfinale bereiken, krijgen 1,5 miljoen euro en een wedstrijd in de halve finale levert 2,4 miljoen op. In de finale ontvangen beide clubs een bedrag van 4,5 miljoen euro en de winnaar van de Europa League krijgt nog eens 4 miljoen extra. Overigens is een deel van het geld voor de clubs natuurlijk ook nodig, omdat deze met hoge uitgaven te maken krijgen als er wordt deelgenomen aan de Europa League.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *