De beste ride in town

De beste ride in town

Laatst bijgewerkt:

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom mensen zo enthousiast zijn over motorscooters, dan moet je het echt eens zelf ervaren. De zon op je huid en de wind door je haren is gewoon een geweldige ervaring. Maar los van het plezier zijn er ook praktische voordelen. Je kunt namelijk efficiënter naar het werk, snel boodschappen doen en meer. Rijden op een motorscooter is een vorm van vervoer die zowel avontuurlijk als praktisch kan zijn en de manier waarop je door je leven gaat kan veranderen. Wil jij een motorscooter kopen of twijfel je nog? Lees dan even verder!

Compact

Scooters zijn klein en handig. Je kunt er gemakkelijk door smalle straatjes in de stad mee rijden. Parkeerproblemen? Geen zorgen. Scooters zijn compact. Je kunt ze in principe net als fietsen aan de stoep parkeren, of gewoon in een hoekje van de parkeerplaats. Ze passen gewoon overal waar je een plekje voor ze kunt vinden. Je scooter past op plekken waar auto’s niet kunnen rijden of parkeren. Hoe fijn is dat?

Sneller

Scooters zijn sneller dan fietsen en lopen. Op een fiets rijd je gemiddeld zo’n 19 kilometer per uur, maar zelfs op een scooter kan je ongeveer 40 kilometer per uur halen. Motorscooters kunnen tot wel 100 km/h gaan. Met een krachtigere motor kun je dus nog sneller gaan.

Makkelijk te besturen

Scooters zijn makkelijk te besturen. Je gebruikt gewoon je handen om gas te geven en te remmen, en daarna hoef je alleen maar op het verkeer te letten. Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is het echt simpel om op te stappen en te rijden!

Meer bagage meenemen

Een scooter kan meer spullen meenemen dan een fiets of te voet. Onder de zitting van een scooter is er ruimte om spullen op te bergen, en je kunt rekken aan de voor- en achterkant toevoegen voor extra laadcapaciteit, bijvoorbeeld voor de boodschappen. Er zijn ook haken voor de tas die je tussen je voeten kunt doen. Je kunt dus met gemak volle boodschappen voor je gezin meenemen in het opbergvak onder de zitting en een grote tas op het achterrek.

Minder last van files

Met een scooter heb je minder last van files. Omdat ze kleiner zijn, nemen ze minder ruimte in op de weg. Er passen in theorie meer scooters in een gebied dan auto’s, dus dat betekent dat er minder ruimte nodig is op de weg. En in de praktijk kun je op sommige plaatsen zelfs tussen de auto’s door rijden als dat veilig is. Scooters zijn dus niet alleen super avontuurlijk om op te rijden en te genieten van het weer, ze hebben ook enorm veel praktische

voordelen. Wil je het eens uitproberen? Ga dan naar de winkel voor een testrit, en ervaar het zelf!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *