trend

De belangrijkste woontrends voor 2022

Veel woontrends die we in 2022 zullen zien, zijn erop gericht om de natuur in huis te halen. Zowel wat betreft materiaal als kleur. Ook wordt er bewuster gekocht. Er wordt meer gekeken of producten duurzaam zijn en het milieu niet schaden. Daarnaast zijn hergebruik, vintage en retro weer populair. Ook krijgen meubels steeds vaker een tweede kans en worden ze opnieuw gestoffeerd of opgeknapt.

Natuurlijke materialen

Met het milieu en duurzaamheid in gedachten, wordt steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke en organische materialen. Er wordt meer geshopt bij winkels of bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Liever wat meer betalen voor handgemaakte meubels dan massaproductie meubels. Niet zo verwonderlijk dat producten als kurk, rotan, hergebruikt hout voor meubels en om houten jaloezieën op maat te maken, gerecycled glas en metaal populair zijn. Zo worden vloerbedekking, meubels en raambekleding steeds vaker van gerecycled materiaal gemaakt.

groene meubelen
Tinten groen

Meer groen in huis

Door de wens om de natuur in huis te halen, is de kleur groen niet alleen een trendkleur, ook wordt letterlijk meer groen in huis gehaald in de vorm van grote en kleine planten. Groen is de kleur van de harmonie en de rust. Allerlei tinten groen zijn populair in het interieur. Van zachtgroen, blauwgroen, grijsgroen tot olijfgroen en mosgroen, het kan allemaal.

Kleur in de keuken

De tijd dat keukens alleen in neutrale en rustige kleuren gekozen kunnen worden is wel voorbij. In 2022 gaat het nog een stapje verder en worden keukens in vrolijke kleuren uitgevoerd. Ook hoeven niet alle kastjes meer dezelfde kleur te hebben. Verschillende kleuren zorgen voor een speels geheel. Je hoeft voor meer kleur natuurlijk niet de hele keuken te vervangen. Je kan er ook voor kiezen om de muren van een vrolijke kleur te voorzien.

Blauw is het nieuwe zwart

Blauw, de kleur van de lucht, zee en water. Dus nog een kleur waarmee je de natuur in huis haalt. Blauw is net als groen een rustgevende kleur en is daarom heel geschikt om te gebruiken in de keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer. Blauw is er in vele tinten van licht tot heel donker. Kunst en schilderijen komen heel mooi uit op een donkerblauwe achtergrond, zoals ze dat in veel musea doen.

Doe het zelf en hergebruik

De consumptiemaatschappij waarin we alles maar kort gebruikte en vervolgens weggooide is verleden tijd. Mensen zijn zich meer bewust dan ooit dat we zuinig moeten zijn op het milieu. Dat betekent ook langer met je spullen doen. Oude stoelen worden opnieuw gestoffeerd, oude tafels en kasten geschuurd en gelakt, je kan kussens maken van oude gordijnen en tuinmeubelen van steigerhout. Vintage en antieke meubels worden weer helemaal populair. Ook zelf je huis opknappen lijkt een trend in 2022.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *