De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment

De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment

Als je je huis (opnieuw) gaat inrichten, maak je het makkelijker voor jezelf als je een bepaalde woonstijl in gedachten hebt. Hierdoor krijg je eerder een samenhangend geheel. Je hoeft je niet aan één woonstijl te houden. Een combinatie van woonstijlen kan natuurlijk ook.

Dit zijn de 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment:

#1 Moderne woonstijl

De moderne woonstijl is een stijl met strakke lijnen en een eenvoudig kleurenschema waarbij onnodige versierselen en accessoires worden weggelaten. Typische materialen die bij de moderne stijl horen zijn metaal, glas en staal. Kleuren als wit, zwart en neutrale kleuren worden afgewisseld met een enkele accentkleur.

De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment
Moderne woonstijl

#2 Minimalistische woonstijl

De minimalistische woonstijl gaat nog een stapje verder dan de moderne woonstijl. Er wordt vaak gebruik gemaakt van neutrale en lichte kleuren. Meubels zijn eenvoudig en gestroomlijnd. Niets is uitbundig of extravagant. Alles wat niet functioneel is wordt weggelaten. Losse spullen en rommel is netjes weggewerkt achter deuren en in kasten.

De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment
Minimalistisch interieur

#3 Industriële woonstijl

De industriële woonstijl heeft zich laten inspireren door oude fabrieken en industriële ruimten. Kenmerken van deze stijl zijn zichtbare baksteen, zichtbare leidingen of afvoeren, beton, stalen ornamenten en verweerd hout. Het kleurgebruik is vrij sober en neutraal (hout, staal, grijs) maar kan opgefleurd worden door een kleurig abstract kunstwerk of foto.

Deze stijl werd eerst vooral toegepast in lofts met hoge plafonds, maar de stijl is nu vrij algemeen geworden. Leer, een stoere uitstraling, zwaar hout en stalen elementen zijn kenmerken die meubels industrieel maken. Grote stalen lampen maken het af.

industrieel
Industrieel

#4 Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl kenmerkt de eenvoud, ruimte en rust van het leven van Noord-Europese landen. De houten meubels zijn over het algemeen simpel, ingetogen en functioneel. De lijnen en vorm zijn interessant en alles behalve saai.

Als hoofdkleur wordt vaak wit gebruikt met een accentkleur zoals beige, blauw, groen of steenrood. Hout, natuurlijke textiel (wol en dierenvellen) en staal zijn materialen die bij deze stijl horen.

De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment
Scandinavische woonstijl

#5 Landelijke stijl

Een interieur in landelijke stijl probeert de rustige en gemoedelijke sfeer van het platteland uit te stralen. Veelgebruikte materialen zijn vooral hout, steen en natuurlijke materialen. Kleuren die bij deze stijl passen zijn neutrale en pastel tinten. Er wordt ook wel gebruik gemaakt van vintage elementen.

De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment
landelijke stijl

#6 Maritieme of beach stijl

Bij deze woonstijl worden elementen en kleuren van zee en strand gebruikt in het interieur. Denk aan de sfeer van een strandhuisje. Er worden veelal lichte kleuren als beige, wit, turquoise en blauw gebruikt. Wat betreft materialen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, stof, bamboe en riet.

De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment
Beach stijl interieur

#7 Shabby chic woonstijl

De letterlijke vertaling van shabby chic is armoedig chic. Dat betekent niet dat het interieur er ook armoedig uit moet zien. Het woord ‘shabby’ refereert aan het ‘gebruikte of oude’ uiterlijk van meubels en accessoires. Denk hierbij aan echte, oude meubels en accessoires of spullen die oud gemaakt worden. Het ‘chic’ slaat op het gebruik van sierlijke, rijk gedecoreerde oude vintage of antieke meubelen die zo uit een frans kasteeltje lijken te komen.

Bij deze stijl passen barok elementen, gekleurd glas, bloempatronen en gouden en Oosterse accessoires. Gebruikte kleuren zijn wit, beige, grijs en pasteltinten.

De 7 belangrijkste woonstijlen van dit moment
shabby chic

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *