amsterdam

Dagje Amsterdam, wat ga je doen?

Amsterdam is een wereldstad. Er is zoveel te doen, dat het soms moeilijk kiezen is tussen de verschillende mogelijkheden. We geven daarom een paar leuke tips voor een onvergetelijk dagje in de hoofdstad met bezienswaardigheden die je niet mag missen.

1. Grachten

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan de grachten. En wat is een betere manier om de stad te bekijken vanaf die grachten zelf. Je hebt verschillende opties om boten te huren of om aan rondvaarten deel te nemen, met of zonder gids. Boek vooraf bij Canal Cruise Amsterdam een rondvaart zodat je zeker weet dat er plaats is. Er zijn verschillende boten, elektrische sloepen of rondvaartboten. Voor welke soort boot je kiest is mede afhankelijk van de grootte van de groep waarmee je bent. Er zijn ook rondvaarten te boeken waarbij je opstapt in de buurt van musea of andere bezienswaardigheden.

2. Museumkwartier

Amsterdam is rijk aan musea. Rond het Museumplein vind je verschillende culturele instellingen bij elkaar. Het Museumplein ligt in het hart van het Museumkwartier. Je vindt er onder andere het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum op loopafstand van elkaar.

3. Outdoor

Ben je uitgekeken op de musea en heb je behoefte aan een wat groenere omgeving, dan ligt het Vondelpark vlakbij het Museumplein. In het langgerekte stadspark kan je leuk wandelen langs de vijvers en meertjes. Er zijn ook verschillende cafeetjes en een theehuis waar je wat kan eten en drinken.

Het lijkt misschien vreemd om voor bijzondere planten, bloemen en insecten naar een stad te gaan maar Amsterdam heeft een prachtige Hortus Botanicus. Een andere outdoor activiteit die heel geschikt is als er kinderen bij zijn is een bezoekje aan Artis, de oudste dierentuin van Nederland.

Foto: B. Koorengevel/Unsplash P.C. Hooftstraat

4. Shoppen

Amsterdam is een paradijs als je van shoppen houdt. Luxe shoppen doe je in de PC Hooftstraat en Kalverstraat. Aan de grachtengordel ligt de wijk de 9 Straatjes met bijzondere winkels, bars en eettentjes. Kleine en unieke winkeltjes vind je in de wijk de Baarsjes en Bos en Lommer. Het Spiegelkwartier staat bekend om de vele kunst- en antiekwinkeltjes. In de wijk De Pijp vind je met name hippe en trendy sieraden- en kledingwinkeltjes.

5. Markten

Iedere wijk in Amsterdam heeft zijn eigen markt. De Albert Cuypmarkt staat bekend als de grootste dagmarkt van heel Europa. Je kan er terecht van maandag tot en met zaterdag terecht om kleding, bloemen, stoffen te kopen en om te genieten van Hollandse lekkernijen. Een andere bekende markt is die op het Waterloo Plein, die heeft nog het meeste weg van een grote vlooienmarkt, met tweedehands kleding, kunst, sieraden en snuisterijen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *