silent disco

Creatieve ideeën om toch een feestje te vieren tijdens Corona

Veel dingen kunnen of mogen nu even niet. En dat is niet leuk als er iets te vieren valt. Misschien wil je je verjaardag vieren, Oud & Nieuw of een jubileum of is er een andere reden waarom je een feestje wilt geven. Maar niet getreurd. Er zijn genoeg creatieve ideeën en manieren om op een verstandige manier toch een feestje te organiseren in tijden van Corona. Bekijk de ideeën hieronder maar eens….

Silent disco

De naam zegt het al een beetje. Bij een silent disco wordt er muziek gedraaid die niet via een geluidsinstallatie afgespeeld wordt, maar over (draadloze) koptelefoons. Zo kan je een leuk feestje vieren met mensen uit je flat, je appartementencomplex, je straat of met een groep die je zelf uitnodigt. En niemand die last heeft van geluidsoverlast.

Hoe organiseer je zo’n silent disco?

Je kan een silent disco huren. Je krijgt dan een pakket met één of meerdere zenders, die je met kabels op je laptop, mobiel of tablet aansluit. Alle gasten of deelnemers krijgen dan een draadloze koptelefoon. Je kan vervolgens muziek afspelen van allerlei bronnen zoals Spotify, Youtube of muziek die je zelf hebt opgeslagen. Er zijn zelfs verschillende kanalen beschikbaar waardoor je rekening kan houden met de verschillende muzieksmaken van je gasten.

Met zo’n silent disco kan je tijdens Corona veilig op afstand blijven en in je eigen huis, tuin of balkon feestvieren. Als Corona voorbij is kan je zo zelfs in de meest gehorige huizen feesten zonder dat iemand er last van heeft.

Organiseer een drive-by party

Nodig de gasten uit en vraag of ze in (versierde) auto’s op een bepaalde tijd langs het huis waar het feest is willen rijden. Organiseer een plek om de cadeautjes van uit de auto neer te leggen en een tafel waarop je drankjes, taartjes, hapjes en ander lekkers kan pakken. Natuurlijk zorg je dat de plek van het feest er een beetje gezellig uitziet. Versier de tuin met slingers, ballonnen of lichtjes.

Zoom party

Stuur je gasten een uitnodiging en vraag op ze op de afgesproken tijd klaar willen zitten achter hun laptop, tablet of mobiel met een drankje en organiseer een Zoom meeting. Op Zoom kan je tot 49 mensen tegelijk zien, dus dat kan best een leuk feestje worden.

Zoom karaoke party

Je kan dan bijvoorbeeld een karaoke party houden waarbij iedereen gezellig meezingt. Hier zijn verschillende apps voor te downloaden zodat iedereen de tekst van de liedjes kan meelezen.

Zoom game party

Je kan ook met al je gasten samen partygames spelen. Denk aan pictionary, hints of truth or dare. Kijk hier voor nog meer game ideeën.

Zoom film party

Samen een film kijken is natuurlijk veel leuker dan alleen. Er zijn verschillende apps beschikbaar die het mogelijk maken om samen een film van Netflix of HBO te kijken. Popcorn erbij en klaar…

Veel plezier!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *