glamping

Combineer luxe en vrijheid op de glamping

Het fenomeen ‘glamping’ kan je vast in de afgelopen jaren niet zijn ontgaan. De glamping is een nieuwe vorm van vakantie, waarbij vrijheid en luxe met elkaar worden gecombineerd. Hoe fijn is het wanneer je kunt genieten van de vrijheid van de natuur, terwijl je wel beschikt over alle faciliteiten die je normaal gesproken ook gewend bent in een hotel of appartement? Dit is juist waarom we zien dat steeds meer mensen de keuze maken om af te stappen van het klassieke kamperen, waarbij het vaak toch nog vrij primitief is en kiezen voor een glamping. Hoe dit precies zit en wat de grootste verschillen zijn, vertellen we je aan de hand van een aantal voorbeelden.

Wat is de glamping precies?

De glamping is een luxe vorm van kamperen, waarbij je niet in een ‘normale’ tent slaapt, maar in een tent die is voorzien van allerlei luxe en comfort zoals je dit normaal in een hotel ook hebt. Daarnaast vind je op een glamping ook allerlei faciliteiten, zoals een zwembad, meerdere restaurants en vaak ook de nodige activiteiten en een voltallig animatieteam voor de kinderen. Bij het boeken van een verblijf op de glamping heb je vaak de keuze uit verschillende soorten tenten. De safaritent is hierbij veruit het meest populair en is eigenlijk goed te vergelijken met een vakantiehuisje. Zo profiteer je van de voordelen van een vakantie in een hotel, maar heb je de vrijheid van een verblijf op de camping.

Voorzien van alle faciliteiten zoals in een hotel

Voor wie regelmatig op vakantie gaat naar een hotel, weet natuurlijk als geen ander hoe relaxt of dit is. Je hoeft je nergens zorgen over te maken en alles wordt voor je geregeld. Stel dat je een all inclusive vakantie hebt geboekt, dan hoef je over niets na te denken. Daarbij worden ook de kamers dagelijks schoongemaakt en word je keurig voorzien van een paar nieuwe handdoeken als dat nodig is. Daarnaast heb je het voordeel dat er allerlei faciliteiten zijn waarvan je gebruik kunt maken. Nu is het wel deels afhankelijk van het type glamping dat je kiest, maar we zien ook hier steeds vaker dat de gasten in werkelijk alles worden voorzien. Het enige verschil is dat je vaak wel zelf voor je handdoeken moet zorgen, maar als we kijken naar de luxe van het bed, de badkamer en ook de andere dingen, dan is dit tot in de puntjes verzorgd.

Genieten van de vrijheid

De meeste hotels zijn enorm. Dat betekent dus ook dat je nooit echt alleen bent. Kies je voor een vakantie op de glamping, dan is de afstand tussen jou en de buren vaak al snel een paar meter. De kans dat je elkaar dan hoort, is vrij klein, kunnen we je verzekeren. In een hotel is dit meestal net even anders. Vooral in een wat ouder hotel is de kans dat je last hebt van het geluid van de buren een stuk groter. Neem alleen al het schuiven met de stoelen of het dichtdoen van de deur. Je kunt je voorstellen dat dit op de glamping natuurlijk een stuk minder is. Reden genoeg dus om de glamping op z’n minst een keer te proberen vinden wij.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *