Heb je een passie voor natuur en breng je het liefst 24 uur per dag buiten door? Breng dan de natuur in je woning door te kiezen voor een natuurlijke interieurstijl. Met deze stijl breng je rust en eenvoud in huis met pure kleuren en materialen. Lees snel verder voor handige tips om de natuurlijke interieurstijl toe te voegen aan je woning.
Natuurlijke materialen
Kijk eens om je heen? Welke materialen zie je terug in je vloer, meubels en accessoires? Voor een natuurlijk interieur is het belangrijk dat je kiest voor pure materialen, zoals doorleefd hout, linnen, wol en natuursteen. Kies bijvoorbeeld voor houten kozijnen, een grote rieten mand en een vloerkleed van wol.
Ruimte
Ruimte en daglicht creëren een gevoel van vrijheid in huis. Grote ramen of wellicht zelfs een schuifpui zorgen dat je een mooi uitzicht hebt en dat er voldoende daglicht naar binnen valt. Wees voorzichtig met het aantal meubels en accessoires. Meubels en accessoires zijn sfeervol, maar een teveel kan een ruimte vol en daardoor klein laten ogen. Vind je je woning echt te klein of te donker? Denk dan eens na over een dakkapel. De prijs van een dakkapel begint bij € 3.000 en daar krijg je een getransformeerde ruimte met extra ruimte en daglicht voor terug.
Planten
In een natuurlijke woonstijl mogen planten niet ontbreken. Planten stralen rust uit en geven je interieur een frisse blik. Nóg belangrijker is dat planten ook goed zijn voor je gezondheid. Tegenwoordig zijn woningen steeds beter geïsoleerd en daardoor wordt de lucht in huis minder vaak ververst. Dit komt niet ten goede aan de luchtkwaliteit. Planten helpen hierbij. Planten zuiveren de lucht waardoor de lucht in huis schoner wordt. Kies voor grote planten om het gevoel van de natuur te versterken. Geschikte kamerplanten zijn bijvoorbeeld de Pachira, Kentia Palm of Ficus.
Ecotuin
Ben je in het bezit van een tuin? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Maak je tuin één met de natuur en begin een ecotuin. Een aantal tips om een ecotuin op te starten:
- Plaats een regenton. Nederland staat bekend om de grote hoeveelheid regen die jaarlijks naar beneden valt. Het opgevangen regenwater kun je gebruiken om bijvoorbeeld de planten in je tuin of in huis water te geven.
- Maak zelf compost voor je tuin door een composthoop te maken. Een composthoop maak je met behulp van groente-, fruit- en tuinafval. Zo verwerk je je eigen afval tot een nuttig product.
- Maak een moestuin en verbouw je eigen groenten en fruit. Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Kies dan voor een verticale kruidentuin.