Bespaar geld en rijd duurzaam met een gratis laadpas

Bespaar geld en rijd duurzaam met een gratis laadpas

Zowel ondernemers als particulieren stappen steeds vaker over op elektrische auto’s, en dat is een mooie trend voor ons milieu. Maar milieuoverwegingen zijn niet het enige waarom we voor deze auto’s kiezen, ze zijn namelijk ook goedkoper. Toch kan het opladen van deze wagens soms een gedoe zijn. Met een laadpas kun je dat een stuk makkelijker maken. Er zijn zelfs laadpassen zonder abonnement, waarmee je milieuvriendelijk en goedkoper kunt rijden. Klinkt goed, toch? Laten we daar eens op ingaan.

Waarom de juiste laadpas

Mensen die een elektrische auto hebben, moeten natuurlijk de juiste laadpas zien te vinden om uiteindelijk geld te besparen. Je moet naar dingen kijken zoals hoeveel het kost per kilowattuur (kWh) en of er abonnementskosten (er zijn dus ook gratis versies) zijn. Ook is het handig om te weten dat je of snel of langzaam kunt laden. Met een goede vergelijking kun je de beste laadpas kiezen en je auto slim opladen.

Voordelen van een gratis laadpas

Een gratis laadpas Nederland is handig voor mensen die een elektrische auto hebben. Zo’n pas kost geen geld om te bezitten en je kunt dus evengoed geld besparen wanneer je jouw auto moet opladen. Sommige van deze passen bieden zelfs extra voordelen, zoals gratis tegoed of kortingen.

Betaal alleen wanneer je laadt

Je hoeft ook alleen te betalen wanneer je ze echt gebruikt. In Nederland kun je bijvoorbeeld een gratis laadpas per sessie krijgen, waarbij je alleen 29 cent per keer en een vast tarief per kilowattuur betaalt. Dit kan een voordelige optie zijn als je niet vaak openbare laadpunten gebruikt of al een andere laadpas hebt en een bredere dekking wilt hebben.

Laden in heel Europa

Op zoek naar een laadpas? Kijk dan altijd even waar de energie vandaan komt. Met de laadpas per sessie kun je altijd laden met 100% Nederlandse groene stroom. Deze stroom is afkomstig van duurzame bronnen zoals zonne-energie, waterkracht en windenergie in Nederland. Kies daarom altijd voor dit soort passen. Zo kun je rekening houden met het milieu.

Welke laadpas past bij jou?

Een elektrische auto kan voordelig zijn, maar het opladen kan verwarrend zijn met al die laadpassen. Als je minder vaak oplaadt (minder dan 10 keer per maand), kan een gratis laadpas zonder abonnement zeer aantrekkelijk zijn. Er is mogelijk wel een starttarief en de tarieven per kilowattuur kunnen variëren. Dit hangt meestal af van het beheer van het laadpunt. Kijk ook even of de laadpas de dekking biedt die je nodig hebt, vooral als je in het buitenland wilt opladen of snel wilt laden. Kies dus verstandig op basis van jouw behoeften. 

Tip: Als je echt vaak je elektrische auto oplaadt bij openbare laadpunten (bijvoorbeeld meer dan 10 keer per maand), kan je misschien beter een laadpaal abonnement verwerven. Voor een vast maandelijks bedrag kun je onbeperkt opladen zonder extra kosten per transactie. Een gratis laadpas heeft dus enorm veel voordelen. Je kunt zo tegelijkertijd geld besparen en duurzaam rijden. Wat wil je nog meer?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *