sinterklaas feest

Beleef de leukste sinterklaas met jouw familie

Wat te doen tijdens sinterklaas

De feestdagen komen er weer aan! iedereen verheugt zich al op wat misschien wel leukste tijd van het jaar is. Sinterklaas zijn verjaardag zal binnenkort weer door het hele land worden gevierd, wat een enorme lading vreugd onder de mensen verspreid. Maar nu nadert ook de tijd van nadenken over hoe en wat. Je wilt natuurlijk dat de feestdagen op rolletjes verlopen.

Sinterklaas draait om de kinderen. Het gaat allemaal om of zij het naar hun zin hebben en daar stoppen we gezamenlijk best veel moeite in. Als ouder is het dan ook best leuk om mee te gaan in de act. Laat jezelf erin meeslepen en doe wat moeite voor de kids. In dit artikel vind je hoe je de aankomende sinterklaas echt fantastisch gaat maken!

Intocht van de Sint kijken

Om de Sint in het echt te zien is iets wat een kind nooit vergeet en een uitje met de kinderen naar de intocht van Sinterklaas op 12 November in Hellevoetsluis is daarom ten zeerste aan te raden. De landelijke intocht komt altijd gepaard met veel kabaal, plezier en een onvergetelijke ervaring.

Sinterklaasshow

Wat ook onvergetelijk is voor de kleine boefjes is een Sinterklaas show bekijken. Er zijn vele verschillende shows die je kunt inhuren bij diverse theaters in de buurt. Een sinterklaas show huren kan vrij gemakkelijk. Vaak worden dit soort shows en dergelijke Sint activiteiten aangekondigd in huis-aan-huis bladen van specifieke regio’s of bij een kinder theater.

Duinrell

Met een dagje naar Duinrell worden de kids al lekker verwend. Duinrell is zo een beetje een utopia voor elk kind, dat op geen manier beter kan worden. Maar stel je dan eens voor, dat de Sint, vergezeld met al zijn pieten, ook een bezoek pleegt aan Duinrell! Dit doet hij op 26 en 27 November, plus 3 en 4 December.

Schoen zetten en pakjesavond

de klassieke manier van vieren mag natuurlijk niet vergeten worden. Vanaf 14 November 2022 mogen kinderen officieel hun schoen zetten. Jazeker, daar is een officiële datum voor. Bij het schoenzetten hoort natuurlijk de traditie van het zingen van die prachtige sinterklaasliederen waar iedereen zo van houdt. En als beloning voor de intensieve arbeid die het paard heeft moeten verrichten, o.a daken beklimmen en sinterklaas dragen, krijgt ‘t beestje een zalige peen.

Al met al valt er genoeg te doen voor Sinterklaas. Welk belang het meest behartigt moet worden, is dat van de kinderen. De ervaring is iets wat ze niet meer zullen vergeten, of ooit nogmaals kunnen beleven. Veel plezier!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *