mountainbike

Belangrijke overwegingen voor wanneer je een mountainbike wilt kopen

Als je voor het eerst gaat mountainbiken, wielrennen, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe fiets, kan het lastig zijn om te weten waar je op moet letten. Maar de meeste mensen die hun eerste sportfiets kopen, willen waarschijnlijk iets dat betaalbaar is, maar ook een degelijk beginnersmodel met kwaliteitsonderdelen die lang meegaan. 

Bij de aanschaf van een nieuwe fiets moet je vooral rekening houden met het soort fietstochten dat je van plan bent te maken. Zaken als het terrein, de frequentie van het rijden en je persoonlijke comfortniveau zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden voordat je een investering in een nieuwe fiets doet. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet waar je op kunt letten als je een sportfiets gaat kopen.

Kies een geschikt model

Ben je op zoek naar een racefiets, trailfiets of een cross country model? Dit zal je helpen de keuzes te beperken en te beslissen welk type onderdelen voor jou de beste keuze zijn. Het belangrijkste verschil tussen trail fietsen en cross country fietsen zit hem in de geometrie. Trail fietsen zijn gebouwd om een breed scala aan terreinen aan te kunnen, inclusief rotsen en wortels. Ze zijn stabiel en duurzaam. Cross country fietsen zijn lichter, sneller en wendbaarder. Ze offeren duurzaamheid op voor snelheid en wendbaarheid, waardoor ze beter geschikt zijn voor gladde paden waar het risico op valpartijen kleiner is. Een Racefiets is daarentegen echt puur gemaakt voor het asfalt, maar wel om lange afstanden af te leggen op een hoog tempo. Als je kiest voor een algemeen model binnen de mountainbikes,, dan is de cannondale mountainbike is een hele goede optie. Wil je liever lange afstanden op het asfalt fietsen? Dan zijn de trek racefietsen een goede keuze.

De grootte van de fiets

Bij het kopen van een sportfiets is het ook belangrijk om na te denken over je grootte en maat en hoe dit van invloed zal zijn op de manier waarop de fiets aanvoelt tijdens het rijden. Kleinere rijders kiezen best voor kleinere frames, terwijl grotere rijders best voor grotere frames kiezen.

Materiaal van het frame

Het framemateriaal kan ook van invloed zijn op de prestaties van je nieuwe bike. Koolstofvezel is het beste materiaal voor het bouwen van sportfiets, omdat het licht is en bestand tegen grote druk. Aluminium is een goed materiaal voor fietsen, maar het is zwaarder dan koolstofvezel.

Kies de juiste wielmaat

Je kunt ook rekening houden met de wielmaat van een fiets op basis van je behoeftes. 26-inch wielen zijn beter voor gladde paden, terwijl 29-inch wielen beter zijn voor rotsachtig terrein.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *