Altijd goed cadeau ideeën voor hem en haar

Altijd goed cadeau ideeën voor hem en haar

Laatst bijgewerkt:

Cadeautjes krijgen vindt bijna iedereen leuk. Maar om iemand een goed cadeau te geven, dat is lang niet altijd zo makkelijk. Vooral als je iemand als alles heeft, als je iemand niet zo heel goed kent of niet weet waar iemand precies van houdt, dan valt het niet mee om toch iets te bedenken.

Een goed gekozen cadeautje zorgt voor blijheid en tevredenheid bij zowel de gever als de ontvanger. Een verkeerd gekozen cadeau kan helemaal in verkeerde aarde vallen. Want je laat daarmee zien dat je weinig gemeen hebt met de persoon die je iets wilt geven. Je wilt natuurlijk ook graag iets geven waar iemand iets aan heeft. Iets wat niet meteen achter in de kast belandt of nog erger, in de prullenbak. Gelukkig zijn er best wat ‘altijd goed’ ideeën voor cadeautjes voor haar en cadeautjes voor hem.

Hoe kies je een cadeau voor iemand?

Om dat te bepalen is het belangrijk aan wie je iets wilt geven en hoeveel geld je wilt besteden. Als je meer uitgeeft dan is afgesproken of meer dan gangbaar is, dan wil dat niet automatisch zeggen dat je cadeau meer geslaagd is. Degene die een duur cadeau geeft, verwacht daarvoor vaak wel meer waardering en de ontvanger kan zich ongemakkelijk voelen bij een te duur cadeau.

Een cadeau dat het leven makkelijker maakt of waardoor je je beter voelt

Nog meer spullen, daar wordt iemand niet zonder meer blij van. Maar een cadeau dat je helpt om je leven makkelijker te maken, dat problemen oplost, waardoor je je beter voelt of wat je vervelende klusjes uit handen neemt, is altijd welkom.

Een cadeaubon geven, is in sommige gevallen wel een uitkomst maar je legt daarmee jouw probleem, van het kiezen van een cadeau weer bij de ontvanger terug. Zo is ook niet iedereen even blij met een ervaringscadeau, hotel- of restaurantbon die je voor een bepaalde datum moet gebruiken. Het wordt dan snel ‘moeten’.

 • Geeft iets dat het leven makkelijker maakt.
  Voorbeeld: handig gereedschap of een bon voor een uur klusjesman.
 • Geef iets waardoor de ontvanger zich beter voelt:
  Voorbeeld: een bon voor een massage, massage-olie, geurkaarsen of een meditatieles.
 • Geef iets wat de ontvanger klusjes uit handen neemt:
  Voorbeeld: Geef ze een bon om een maaltijd thuis te laten bezorgen.

Geef liever een plant dan bloemen….

Wie een cadeau geeft, gaat daarbij vaak van zichzelf uit. Een fleurig en kleurig boeket bloemen ziet er leuker uit en is daarom vaak leuker om te geven dan een plant. Toch heeft de ontvanger meer aan een plant. Bloemen moeten afgesneden worden, mooi in een vaas gezet worden en na een week moeten ze weer weggegooid worden. Een plant zet je neer totdat hij dood gaat of er genoeg van krijgt.

Denk praktisch als je iemand iets geeft.

man geeft vrouw cadeau
Blij met cadeau

Moet het orgineel en uniek zijn?

De gever is vaak op zoek naar originele of unieke cadeaus. Maar in de praktijk vinden mensen cadeautjes die veel mensen leuk vinden, zelf ook prima om te krijgen. Als je meerdere mensen tegelijk een cadeautje moeten geven, probeer je vaak voor iedereen iets anders te zoeken, terwijl het ook heel goed mogelijk is om iedereen blij te maken met hetzelfde. Dat laatste heeft ook nog als voordeel dat niemand jaloers hoeft te kijken naar wat de ander gekregen heeft en niemand cadeautjes gaat vergelijken.

Zoek naar wat jullie gemeen hebben

Mensen vinden het meestal gemakkelijker om voor zichzelf een cadeautje uit te zoeken dan voor een ander. Maak het jezelf daarom makkelijk en kijk naar wat jullie gemeen hebben. Zijn er gedeelde interesses, hobby’s of liefhebberijen? Kies je cadeau naar aanleiding daarvan.

Vraag wat iemand wil hebben

Vragen wat iemand graag wil hebben is vaak een soort van taboe, en wordt gezien als niet creatief en weinig verrassend. Toch wordt een cadeau dat iemand zelf gevraagd heeft, vaak meer gewaardeerd dan een door de gever gekozen geschenk. Je krijgt dan tenslotte precies wat je wilt.

Zeg nooit dat je niks nodig hebt of dat je alles al hebt, als je gevraagd wordt wat je wilt hebben. Maak het de gever makkelijk en laat heel precies weten wat je wilt hebben.

Nog een paar altijd goed cadeau ideeën voor hem en haar

In dit lijstje altijd goed cadeau ideeën zit er altijd wel wat bij:

 • Grappige sokken
 • Bedsokken
 • Luxe of natuurlijke shampoo en conditioner
 • Chocolade of bonbons
 • Fotolijstje
 • Keukenschort met evt. keukenhandschoenen
 • Kaarsen
 • Waterflesje
 • Een kruik of warmtekussen
 • Een slaapmasker
 • Een pashouder
 • Een sleutelhanger met tracker
 • Een leuk (gezelschap)spel
 • Badhanddoek
 • Douche- en verzorgingsproducten

Wees dankbaar

Wat je ook krijgt, probeer een beetje dankbaarheid te tonen ook al valt het tegen of is het niet wat je wilt hebben. Iemand heeft er tenslotte tijd en moeite aan besteed. Laat in elk geval merken dat je het waardeert.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *