huisdier interieur tips

5x interieur tips als je huisdieren hebt

Een mooi interieur en een huisdier lijken elkaar soms uit te sluiten. Een hond of kat kan inderdaad een streep trekken door een mooi interieur. Maar meestal komt dat gewoon doordat de eigenaar niet de juiste keus maakt als het gaat om de inrichting van de ruimte. Met deze interieur tips combineer je een huisdier met een mooi interieur!

1. Je kunt huisdier benodigdheden wegwerken

Bepaalde benodigdheden voor huisdieren kun je vrij eenvoudig wegwerken in je interieur. Zo kun je de kattenbak bijvoorbeeld wegwerken in een kastje, met een opening waar de kat doorheen kan. Zo kan de kat zijn behoefte doen zonder dat de kattenbak inbreuk maakt op je interieur. Hetzelfde geldt voor veel andere items die je nodig hebt voor je huisdier.

2. Kies voor een mooi vloerkleed

Een vloerkleed en een huisdier? Ja, dat kan zeker een goede combinatie zijn. Een vloerkleed kan precies zijn wat je nodig hebt om je interieur perfect te maken. Wel moet je bij aankoop van een nieuw vloerkleed aan een paar zaken denken:

  • Een laagpolig kleed is gemakkelijker schoon te maken en te stofzuigen.
  • Heb je een kat die graag krabt? Kies dan een hoogpolig kleed. Daarop zie je krabsporen niet of nauwelijks.
  • Kies een vloerkleed van een formaat dat je gemakkelijk op kunt rollen en meenemen naar buiten voor een stevige klopbeurt.
  • Neem geen vloerkleed als je een huisdier hebt dat (nog) niet zindelijk is.
5x interieur tips als je huisdieren hebt

3. Kies meubels met de juiste materialen

Bepaalde materialen gaan niet samen met huisdieren. Zo is een leren bankstel of stoel geen goede combinatie met een kat die graag krabt. Ook hondennagels laten al snel duidelijke sporen achter op leer. Kies liever voor een materiaal waar de dieren niet graag aan krabben. Houten stoelen bij de eettafel zijn bijvoorbeeld een goede keus. Kies een bankstel waarvan de kussenhoezen verwisselbaar zijn, zodat je ze kunt wassen als ze vies zijn. Je kunt ze dan ook vervangen als ze kapot zijn zonder dat je meteen een nieuwe bank moet kopen.

4. Vermijd materialen die rommel geven

Deze tip is sterk afhankelijk van je huisdier. Is je huisdier dol op het kapotscheuren van kartonnen dozen? Laat dan af en toe een doos staan zodat je dier er lekker mee kan spelen. Maar ruim de rommel al snel weer op en laat niet altijd een doos staan. Doe dit ook met andere materialen die rommel geven omdat je huisdier er graag mee speelt. Zo stimuleer je je dier om zich te beperken tot speelgoed dat speciaal voor het dier is gemaakt. En je houdt je huis een stuk netter, wat natuurlijk ook prettig is.

5. Maak een huisdier-hoek

Veel mensen met katten of honden maken hun hele huis compleet diervriendelijk. Met op verschillende plaatsen voerbakken, manden, speelgoed enzovoorts. Toch is dat helemaal niet nodig. Wil je ook een mooi interieur om van te genieten? Maak dan een vaste huisdier-hoek waar je dier alles kan vinden wat hij nodig heeft. De rest van de kamer richt je mooi en stijlvol in. Zo blijft het gedeelte van het huisdier afgebakend en is het minder snel rommelig en chaotisch in huis.

Huisdieren en een mooi interieur hoeven elkaar helemaal niet uit te sluiten. Je kunt het thuis hartstikke mooi en gezellig maken, ook als je huisdieren hebt. Je kunt zelfs kiezen voor dierenkunst om je liefde voor dieren terug te laten komen in je interieur. Wel moet je natuurlijk rekening houden met de noden van je huisdier. Je dier moet voldoende vrijheid hebben en goed verzorgd kunnen worden. Met deze 5 tips combineer je je huisdier met een gezellige en mooie inrichting van je woning.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *