5 Tips om je trap te pimpen

5 Tips om je trap te pimpen

Kan je trap wel een make-over gebruiken maar heb je geen budget om een geheel nieuwe trap aan te schaffen of professionals aan het werk te zetten? Geen zorgen! Er zijn genoeg manieren om jouw trap een geheel nieuwe look te geven zonder hier honderden euro’s aan kwijt te raken. Hoe je dat doet, lees je natuurlijk hier!

1. Creëer sfeer met verlichting

Een trap verlicht door een felle plafondlamp in de hal ziet er vaak wat kil en sfeerloos uit. Maak de trap dus snel wat sfeervoller met bijvoorbeeld een aantal mooie led-lampen voor wandbevestiging. Zo creëer je direct meer sfeer, hoeft die kille plafondlamp in de hal wat minder vaak aan én kun je ook alle treden nog eens goed zien. Heb je nog meer redenen nodig?

2. Ga met behang aan de slag

Wist je dat behang veel meer doeleinden heeft dan enkel het bedekken van saaie muren? Je kunt behang namelijk ook gewoon gebruiken om je traptreden met een leuk printje te beplakken! Het grootste voordeel is natuurlijk dat je met behang echt alle kanten op kunt. Zo kun je alle treden in een ander printje beplakken om er een leuke bonte bedoeling van te maken, of je eigen traploper maken met een rol naar keuze.

3. Verf het stootbord

Wil je de trap een nieuwe look geven maar heb je geen zin om alle treden te schuren en te verven? Pak dan de stootborden aan en geef ze een likje verf. Dit zijn de delen van de treden die je direct ziet; en een nieuw kleurtje heeft dus direct impact op je hele trappengat en zelfs je hal! Maak de stootborden bijvoorbeeld wit om een ruimtelijker gevoel neer te zetten, of ga juist per trede een tintje donkerder of lichter om je trap een ombre effect te geven. Hartstikke sfeervol en creatief!

5 Tips om je trap te pimpen

4. Schaf een loper aan

Heb je wat budget tot je beschikking en wil je zowel een gepimpte trap als minder lawaai en meer grip? Schaf dan een mooie loper aan. Ze komen in allerlei kleuren en patroontjes, en zorgen ervoor dat je meer grip hebt op je treden en minder lawaai maakt wanneer je naar beneden loopt. Daarnaast zorgt zo’n loper er ook nog eens voor dat je treden minder snel slijten. Ideaal toch?!

5. Ga met de muur aan de slag

Wil je jouw trappengat een compleet nieuwe look geven maar heb je echt geen zin om de hele trap te schuren en verven? Neem dan de muur eens onder handen. Voorzie deze van een mooie laag witte verf, of hang er een aantal toffe foto’s neer om de boel wat op te leuken.

Hoe heb jij jouw trap gepimpt?

  1. Wij denken inderdaad ook aan een loper, voor meer grip. Wij hebben een oud huis en denken daardoor aan een traditionele traploper die past bij de jaren ’30 sfeer. Ik denk inderdaad ook dat ik dan direct de hele hal ga pimpen, wel zo leuk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *