5 redenen om als vrouw een elektrische fiets te kopen

5 redenen om als vrouw een elektrische fiets te kopen

De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft een eigen fiets. Toch wordt zo’n tweewieler lang niet altijd veel gebruikt. Sommige vrouwen pakken nu eenmaal liever de auto. Geldt dit ook voor jou, maar wil je wel graag meer fietsen? Dan is een elektrische fiets iets voor jou. In deze tekst hebben wij 5 redenen op een rijtje gezet om als vrouw een elektrische fiets te kopen.

1. Je bespaart tijd

Laat je de fiets vaak staan omdat je langer onderweg bent dan met de auto? Dan is dit een eerste reden om een elektrische fiets te kopen. Doordat een elektrische fiets voorzien is van een motor, word je ondersteund tijdens het trappen. Hierdoor bereik je hogere snelheden en dat zorgt ervoor dat jij je route in kortere tijd aflegt. Als je in een drukke stad woont, kun je zelfs veel tijd besparen met een elektrische fiets.

2. Fietsen is comfortabel

Staat er een flinke wind? Of kom je op je route heuvels tegen? Dan kost fietsen je misschien te veel moeite. Daarom kies je mogelijk toch elke keer weer voor de auto. Met een Gazelle elektrische fiets dames hoef jij je niet langer te ploeteren om tegen de wind in of een heuvel op te fietsen. Doordat je ondersteund wordt tijdens het trappen, lijkt het bijna alsof je vanzelf vooruitgaat. Dit maakt fietsen een stuk comfortabeler dan wanneer je de route met een stadsfiets aflegt.

3. Je kunt er lange(re) afstanden mee afleggen

Omdat je een fiets zelf voortbeweegt, verbaast het je niet dat je er lange(re) afstanden mee af kunt leggen. Met een elektrische fiets is dit niet anders. De accu’s van deze fietsen hebben tegenwoordig namelijk een behoorlijke actieradius. Uiteraard heeft de mate van ondersteuning invloed op de afstand die je kunt fietsen. Hoe hoger de stand, des te sneller de accu leeg is. Gelukkig kun je een elektrische fiets ook blijven gebruiken als de accu leeg is, maar dan wel zonder trapondersteuning.

4. Het hoeft niet veel geld te kosten

Een elektrische fiets heeft vaak een behoorlijk prijskaartje. Dit is zeker het geval als je zo’n fiets nieuw koopt. Laat de prijs je er alleen niet van weerhouden om een elektrische fiets te kopen. In plaats van een nieuwe fiets kun je bijvoorbeeld ook een tweedehands Cortina elektrische fiets dames kopen. Aangezien zo’n fiets niet splinternieuw meer is, hangt er een lager prijskaartje aan. En dat terwijl de meeste tweedehands elektrische fietsen nog prima een rondje mee kunnen.

5. Milieubewust

Woon je in een drukke stad? Dan kun je met een elektrische fiets soms sneller van A naar B komen dan met een auto. Bijkomend voordeel is dat fietsen een stuk beter is voor het milieu dan autorijden. Een elektrische fiets stoot immers geen schadelijk gassen uit en een auto doet dat wel. Je verbruikt weliswaar stroom om de accu op te laden, maar dit is een stuk milieuvriendelijker dan brandstof. Vandaar dat je ook milieubewust bezig bent als je een elektrische fiets boven een auto verkiest.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *