elektrische haard

4x voordelen van een elektrische haard

Zet je liever in je woning de centrale verwarming niet meer aan? Dat is goed voor te stellen. Zodra je deze verwarming aanzet, kun je je telraampje erbij zetten. Door de hoge gas- en energieprijzen loopt de gas- en energierekening namelijk fors op.

Gelukkig zijn er wel voldoende alternatieven. Eén van de alternatieven is een elektrische haard. Het klopt dat deze haard ook op energie werkt, maar deze haarden zijn een heel stuk zuiniger. En bovendien is energie nog steeds een heel stuk goedkoper dan gas.

Overweeg je daarom ook de aanschaf van een elektrische haard? Als je deze haard in je woning hebt staan, geniet je van onder meer onderstaande voordelen:

Je hebt uit heel veel varianten de keuze

Gaat je voorkeur uit naar een fraaie inbouw elektrische haard? Of heb je het liefste een vrijstaande variant? Zoals deze twee voorbeelden laten blijken, kun je uit meerdere soorten elektrische haarden kiezen. Het mooie is dat je hierdoor de haard volledig op je interieur af kunt stemmen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een stijlvolle haard met een ietwat nostalgisch karakter? Dan is een Altech houtkachel mogelijk perfect voor je. Ook veel andere merken bieden interessante elektrische haarden en kachels aan.

Relatief betaalbaar

Kies je voor één van de beste elektrische haarden? Dan geniet je van een relatief betaalbare verwarming in je woning. Dit komt onder meer doordat je voor een elektrische haard zelf niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Ook het verbruik van zo’n haard is prima, mede dankzij deze twee voordelen:

  • Energie is voordeliger dan gas. Dit is reden nummer 1 waarom je beter voor een elektrische haard kunt kiezen in plaats van voor een gashaard.
  • Het rendement van een elektrische haard ligt erg hoog. De beste elektrische haarden bieden een hoog rendement, waardoor de haard relatief weinig energie nodig heeft.

Fraaie uitstraling

Kies je voor een elektrische kachel voor in je woonkamer? Dan ben je van een fraaie aanvulling op je woonkamer verzekerd. De elektrische haarden hebben namelijk stuk voor stuk een fraaie uitstraling. Dit is aan de haard zelf te danken, maar ook aan het fraaie vlammenspel. En doordat je zoveel keuze hebt, vind je altijd een variant die perfect in jouw woning past.

Aangename warmte

Als je een elektrische haard hebt, geniet je van een aangename warmte. De warmte voelt zeer natuurlijk aan en is ook nog nauwkeurig in te stellen. Dát is een belangrijk verschil ten opzichte van een authentieke houtkachel.

Bijkomend voordeel: de elektrische haard is in staat om een ruimte snel op te warmen. En kies je voor één van de slimste varianten? Dan kun je ‘m zelfs op afstand met je smartphone bedienen. Hierdoor kom je altijd in een voorverwarmde woning thuis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *