verbouwing

4 handige tips voor als je je huis gaat verbouwen

Het verbouwen van een huis heeft vaak behoorlijk wat voeten in de aarde. Daarom zien veel mensen op tegen een verbouwing. Als dit ook voor jou geldt, weet je misschien niet zo goed waar je moet beginnen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk vier handige tips op een rijtje voor als je je huis gaat verbouwen. Met deze tips lukt het jou vast en zeker om een verbouwing vlot en soepel te laten verlopen.

1. Een goed begin is het halve werk

Er zijn genoeg mensen die beginnen met een verbouwing zonder dat zij echt nagedacht hebben over de klus. Vaak wordt de sloophamer ergens ingezet en gaat men dan pas nadenken over wat er daarna moet gebeuren. Uiteraard is dit niet de beste werkwijze. Je moet een verbouwing namelijk eerst voorbereiden. Ga hierbij niet over één nacht ijs, maar neem er de tijd voor. Zet voor jezelf op papier wat er allemaal moet gebeuren. Bang dat je iets over het hoofd ziet? Vraag dan of iemand met ervaring met verbouwen met je mee wil kijken. Woon je in Amsterdam en heeft niemand in jouw directe omgeving verstand van verbouwen? Dan kun je een aannemer in Amsterdam inschakelen.

2. Zoek uit of je een vergunning nodig hebt

Weet je inmiddels wat er allemaal moet gebeuren? Begin dan niet direct, maar controleer eerst bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt. Soms mag je vergunningsvrij verbouwen, maar voor bepaalde zaken moet je over een vergunning beschikken. Zo heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig als je een dakkapel aan de voorzijde van jouw woning wilt plaatsen. Wanneer de dakkapel aan de achterkant komt, heb je geen vergunning nodig. Kortom: reden genoeg om uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt voordat je start met het verbouwen van je huis.

3. Bepaal wat je zelf doet en wat je laat doen

Sommige mensen willen zoveel mogelijk zelf doen bij een verbouwing, terwijl anderen liever alles uitbesteden aan vakmensen. Bepaal daarom altijd eerst welke werkzaamheden je zelf uit wilt voeren en waar je eventueel een vakman voor inschakelt. Als je zelf redelijk handig bent, kun je misschien een groot deel van de verbouwing zelf uitvoeren. Toch zijn er bepaalde werkzaamheden die je beter over kunt laten aan een vakman. Het (opnieuw) bedekken van een dak is hier een voorbeeld van. Hier schakel je een dakdekker voor in. De kans op een lekkage is dan namelijk een stuk kleiner dan wanneer je jouw dak zelf gaat bedekken.

4. Zet de financiën op een rijtje

Last but not least doe je er goed aan de financiën op een rijtje te zetten voor je je huis gaat verbouwen. Probeer een zo nauwkeurig mogelijke inschatting te maken, zodat je na de verbouwing niet voor verrassingen komt te staan. Om een goede prijsindicatie te krijgen, kun je het beste offertes aanvragen. Noteer alle kosten die de verbouwing met zich meebrengt en tel vervolgens alles bij elkaar op. Zodoende heb je een goed beeld van wat de verbouwing je uiteindelijk ongeveer gaat kosten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *