3 Tips om je huis goed te beveiligen

3 Tips om je huis goed te beveiligen

Je huis is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat jij je hier veilig en comfortabel voelt. Er zijn een aantal manieren om je huis goed te beveiligen. In dit artikel lees je 3 slimme tips om jouw huis veiliger te maken.

1.Gebruik goede sloten

Niet iedereen heeft een groot landhuis met een hekwerk, maar dat betekent niet dat je je huis niet goed kan beveiligen. Een belangrijke factor bij het beveiligen van je huis zijn de sloten op je ramen en deuren. Hier kijken veel inbrekers vaak naar. Door goede sloten op je ramen en deuren te hebben, maak je het voor inbrekers erg lastig om in je huis te komen. Je weet dat een slot goed is als het een SKG keurmerk heeft. Bij het logo zitten sterren, die vertellen hoe inbraakwerend het slot is.

hekwerk

2.Installeer camera’s

De momenten dat je niet thuis bent of als je slaapt, bieden inbrekers de perfecte kans om toe te slaan. Op zulke momenten biedt camerabeveiliging een uitkomst. De camera’s registreren alle activiteiten rondom je huis en slaan ze op. Camera’s werken ook preventief, omdat inbrekers niet willen riskeren om op beeld te worden vastgelegd. Wil je niet een heel camerasysteem installeren? Er zijn ook zogenaamde dummy camera’s te koop, die inbrekers alleen maar afschrikken en niet daadwerkelijk beelden opnemen. 

3. Zorg voor voldoende verlichting.  Laat het bewoond lijken.

Het is logisch dat inbrekers hun slag slaan wanneer niemand thuis is of iedereen slaapt. Laat daarom een aantal lichten aan als je niet thuis bent. Zo geef je het idee dat er iemand thuis is. Gebruik bijvoorbeeld timers op je lampen, hierdoor gaan ze op een bepaald tijdstip aan. Het is ook mogelijk om een bewegingssensor op je buitenlampen te doen. Die gaan plotseling aan en schrikken inbrekers af, ze willen natuurlijk niet opeens in de spotlight staan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *