zonnebril voor je baby

Zonnebril voor baby’s en kleuters

De zon is fijn en ook gezond, maar belangrijk is wel dat je je baby goed beschermt tegen schadelijke stralen.

Dat betekent een goede zonnecrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor) en ter bescherming van de ogen een zonnebril, zonnehoed en/of zonneklep.

Waarom een zonnebril?

Een goede zonnebril die aan de eisen voldoet (UV 400) beschermt de ogen, en in het bijzonder het netvlies, tegen schadelijke UVA/UVB stralen. En niet alleen de ogen, ook de dunne en gevoelige huid rond de ogen wordt op deze manier beschermd tegen verbranding. Een zonnebril is extra handig omdat zonnelotion kan irriteren als het in de ogen komt. Daarom wordt vaak geadviseerd de lotion niet te dicht rond de ogen aan te brengen.

De huid van een kind is nog erg dun en kwetsbaar: bij een kind neemt de dikte van de huid ongeveer lineair toe tot de leeftijd van 18 jaar, waarop het zijn maximum bereikt. Voor baby’s en peuters is bescherming voor de zon juist extra belangrijk omdat schade aan de ogen en de huid zich door de jaren heen opstapelt en op de langere termijn pas merkbaar wordt. Baby’s en kinderen met lichte ogen zijn zelfs nog gevoeliger voor zonneschade.

zonnebril voor baby en kindGeschikt voor baby’s en jonge kinderen

Het is niet makkelijk om een baby of peuter een zonnebril te laten dragen. Verschillende merken zonnebrillen, zoals Babybanz hebben daar iets op bedacht. Een stevige zonnebril met een breed elastiek zodat de bril comfortabel zit en ook goed blijft zitten. Ze kunnen er zelfs gerust mee in slaap vallen. Bovendien zien de brillen er ook nog eens supercool uit.

Wanneer gebruik je een zonnebril?

Je kunt de zonnebril gebruiken op dagen dat de zon fel schijnt en je baby of kind voor langere tijd naar buiten gaat. In Nederland, maar zeker als je op vakantie gaat naar zonnige landen. En niet te vergeten als je op wintersport gaat. De zon reflecteert daar in de sneeuw zodat de stralen extra sterk zijn.

Bijkomende voordelen

– Op het strand beschermt de bril tegen zand in de oogjes.

– In het water beschermt de zonnebril tegen spetters.

– In de wandelwagen beschermt het tegen opwaaiend stof en zand

ZONBBabybanz

Babybanz zonnebrillen voldoen aan alle eisen en zijn er in twee maten:

– Babybanz voor babies met een hoofdomtrek van 39cm – 47cm

– Kidzbanz voor babies en kinderen met een hoofdomtrek van 47cm – 58cm

Alternatief

Sommige baby’s en peuters weigeren een bril te dragen. Een zonnehoed of pet kan dan de ogen toch wat beschermen tegen het zonlicht.

Deze en meer kinderzonnebrillen vind je in de shop