wordt het een jongen of een meisje

Wordt het een jongen of een meisje?

Dat is natuurlijk een vraag die iedere zwangere ouder bezig houdt. Tegenwoordig heb je de echografie die je daar zekerheid over kan geven.

Vroeger had je alleen voorspellingen en bakerpraatjes. Neem zelf de proef op de som. Je kans is 50/50.

Bakerpraatjes en mythes

Vroeger was men natuurlijk even benieuwd naar de sexe van de toekomstige baby. Uit vroeger tijden zijn er dan ook veel bakerpraatjes en mythes bekend die zouden kunnen voorspellen of het een jongen of een meisje wordt. Heel leuk natuurlijk. Maar ik zou wel nog even wachten met het aanschaffen van die roze babykamer…

Vaak misselijk ‘s ochtends

Heb je erg veel last van ochtendmisselijkheid of ben je de hele dag misselijk? Dan wordt het een meisje. Dat is tenminste een veel verteld bakerpraatje. Toch hebben Zweedse onderzoekers ontdekt dat 56% van de vrouwen die opgenomen werden in een ziekenhuis vanwege extreme misselijkheid, een meisje kregen. Uit dit onderzoek zou je misschien kunnen zeggen dat de kans op een meisje iets groter is als je veel last hebt van misselijkheid.

De baby hoog of laag dragen

Als je de baby hoog, en meer op de buik draagt is het een meisje. Draag je het laag, dan is het een jongen. De verklaring van dit praatje is niet erg geëmancipeerd. Meisjes hadden meer bescherming nodig en werden daarom hoog en verdeeld over de buik gedragen. Jongens hadden een grotere behoefte aan vrijheid en werden daarom laag in een buik die meer naar voren uitstak gedragen.

Hartslag van boven of onder de 140 slagen per minuut

Ook een hartnekkig bakerpraatje. Als de hartslag van de baby meer dan 140 slagen per minuut bedraagt, is het een meisje. Bij minder dan 140 slagen van minuut, dan is het een jongen. Deze bewering wordt niet gesteund door onderzoeken.

Hang je trouwring aan een haar van de vader

Neem een haar van de vader en hang je trouwring daaraan en houd hem boven je zwanger buik. Gaat de ring ronddraaien dan wordt het een meisje, beweegt hij heen en weer dan wordt het een jongen. Deze voorspelling dateert nog uit de tijd dat iedereen een trouwring had. Verder voorzie ik problemen als de vader te kort of helemaal geen haar heeft.

Bekijk je nagels

Kijk naar de nagels van je hand. Klik daarna hier.

Dol op zoet

Heb je constant trek in zoete dingen als chocolade, snoep dan is het waarschijnlijk een meisje. Heb je zin in vreemde combinaties ijs met ketchup, augurken met slagroom, haring met hagelslag dan is het een jongen.

Het haar op je benen

Groeit het haar op je benen sneller dan je normaal gewend bent? Dan is het een jongen. De gedachte hierachter is dat de hoeveelheid testosteron zou toenemen als je een jongen krijgt en testosteron stimuleert de haargroei. Als de ongeboren baby een jongen is, zou het testosteron gehalte van de moeder stijgen waardoor het haar harder groeit. In de praktijk is er geen sprake van verhoogde hoeveelheden testosteron.

De kleur van je urine

Als je urine veel kleur heeft, dan is het een jongen, is je urine lichtgekleurd of heeft het weinig kleur dan is het een meisje. De kleur van je urine heeft te maken met hoeveel je drinkt. Drink je veel dan wordt de kleur lichter, drink je weinig dan is het donkerder van kleur.

De Chinese conceptie kalender

Aan de hand van de leeftijd van de moeder en de maand dat de conceptie heeft plaatsgevonden kun je bepalen of de baby een jongen of een meisje wordt. In China lijkt de kalender een succes en wordt al sinds de dertiende eeuw gebruikt.

 

chinese conceptie kalender

 

Nagels:

Hield je je handpalm naar beneden en vingers gestrekt? Dan is het een meisje. Had je je handpalm naar boven en vingers gebogen? Dan wordt het een jongen.