tips trakteren
Photo by Lotte Meijer on Unsplash

Tips voor het trakteren op school

De verjaardag van je kind is natuurlijk een blije gebeurtenis. Voor het kind is het vaak een hoogtepunt om zijn of haar verjaardag te vieren op school en om te trakteren. Maar voor veel ouders kan het ook wel een periode zijn van veel drukte en stress. Keuzestress met name.

Wat zullen we dit jaar trakteren?

Bij het kiezen van een traktatie op school moet je met verschillende dingen rekening houden:

Wat wil je kind?
Het hangt natuurlijk een beetje van de leeftijd van je kind af in hoeverre je hem of haar erbij betrekt. Soms kan het de keuze alleen maar lastiger maken. Het is het beste als je als ouder twee of meer traktaties kies en je kind daaruit een keuze laat maken.

Wat voor regels gelden er op school?
Op veel scholen gelden tegenwoordig regels bij het trakteren. Soms mag er geen snoep uitgedeeld worden en bovendien moet er altijd rekening worden gehouden met kinderen die bepaalde allergieën hebben. Weet je het niet precies dan is het handig dit even na te vragen om teleurstellingen te voorkomen.

Zelf maken of niet?

Heb je ruim de tijd en vind je het leuk om iets in elkaar te knutselen? Dan is het leuk om iets speciaals te bedenken of te maken. Pinterest is je beste vriend in dat geval. Je vindt er honderden leuke ideeën.

Geen tijd, niet handig en geen ideeën?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je weinig tijd hebt. Of misschien ben je helemaal niet handig en ook geen keukenprins(es). Maak het jezelf niet moeilijker dan het is. Combineer wat fruit met één van de vele leuke uitdeelcadeautjes. Dit zijn leuke en vaak goedkope cadeautjes zoals een sleutelhanger, een potlood, een leuke gum of stuiterballetjes. Pak ze eventueel leuk in, doe ze in een grabbelton (doos met zaagsel) en je hebt een fantastische traktatie.

traktaties uitdeelcadeautjes

Laat je niet gek maken

Laat je ook niet de ogen uitsteken door die perfecte moeders die met hun bijzondere creaties de show stelen. Vaak vinden de moeders onderling zoiets belangrijker dan de kinderen. Het is maar een traktatie….